Foto: Mathias Bak Larsen
Scene: Mindfield
Dato: Lørdag d. 12. august 2017 kl. 21.45

De fire groove-prinser fra Liss bød op til dans, selvom regnen silede ned foran Mindfield-scenen lørdag aften på HAVEN Festival.

Liss – HAVEN Festival 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Sexet groove og lækker lyd. Det var, hvad der skulle til for at trodse regnen lørdag aften på HAVEN Festival, og det var heldigvis også det, de fire unge drenge havde taget med til Mindfield-scenen – og der var rigeligt at give ud af. Med hjælp fra en femte mand på keys groovede den danske popkomet, Liss, sig langsomt men sikkert ind i hjerterne på det dansende og regntøjsoverdækkede publikum. En dans og stemning der gjorde, at jeg først opdagede, hvor gennemblødt jeg var, efter koncerten var slut.

Læs også  Scarlet Pleasure overrasker med ny EP

For selvom Liss måske ikke har det mest nyskabende sceneshow, så har de til gengæld en lyd, der bare fungerer – og kun forbedres i live-sammenhæng. Guitaren er tight og drømmende, rå og sexet. Trommerne er tørre på den fede måde og lægger sig med energiske lilletrommeslag og elektroniske klik og koklokker perfekt op ad den gennemtrængende slap-bas. Og over de lækre synth-flader ligger forsanger Søren Holms nasale og flabede vokal og fuldender udtrykket med de catchy popmelodier og tekster om ung kærlighed. Simpelt og effektivt.

Selvom gruppen kun officielt har udgivet seks numre, så blev der danset hele koncerten igennem til en setliste, der både lagde op til vild dans og kinddans. De mange ukendte numre tegner også godt til flere forhåbentlig opkommende udgivelser fra det også internationalt anerkendte soulpop-band. Alligevel var det nu de mere kendte numre som “Without Me” og “Good Enough”, der gik renest ind. For ikke tale om lækkerierne på hittet “Try”, hvor halvtempo-skiftet i broen smelter hjerter hos unge teenagepiger såvel som unge ikke-teenagedrenge som mig selv.

Frontmand Søren Holm følte sig mere og mere sikker på scenen, jo længere ind i koncerten, vi kom, og efter få numre og et tøjskifte fra hoodie til blazer, var han hurtigt dansende sammen med resten af sit band, der hele aftenen viste deres taknemmelighed overfor det publikum, der trodsede regnen for at være en del af oplevelsen.

Læs også  PREMIERE: Pil slår sine indre dæmoner ihjel på ny single

Koncertens sidste nummer var selvfølgelig det uundgåelige radiohit, “Sorry”, som, udover at få mig til at synge med, alene og gennemblødt, startede synkrone armsving fra publikum og hermed kronede Liss som klar og velfortjent publikumsfavorit på Mindfield-scenen.

Drengene sluttede af med et smilende fællesbuk efter en koncert, som for os, der ikke holdt ud til efterfest og The National, viste sig at være den perfekte afslutning på to gode og musikfyldte dage – og en meget vellykket festivaldebut for HAVEN på Refshaleøen. Den vil vi forhåbentligt se meget mere til i fremtiden.