Foto: Magnus Hyltoft
Scene: Mindfield
Dato: Fredag den 11. august kl. 19.00

Tidlig fredag aften brillerede den irske singer/songerwriter Lisa Hannigan med sin smukke stemme og stemningsfulde sange, da hun spillede på Mindfield-scenen på HAVEN Festival.

Lisa Hannigan – HAVEN Festival 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg ikke kendte særligt meget til den irske singer/songwriter Lisa Hannigan, da jeg så hende spille fredag aften på HAVEN Festival – men det var kærlighed ved første blik. Da hun mutters alene trådte ind på scenen i en lang blomstret kjole og intet andet og begyndte at synge a capella, var jeg solgt. Lisa Hannigan er alt det, som vi mangler fremhævet på musikscenen i Danmark – en overbevisende, nærværende, betagende og meget dygtig sangerinde.

Hannigan beherskede, udover sit vokale instrument, både ukulele, guitar, mandulin og harmonium, og jeg blev ærlig talt lidt forelsket. Med en god og passende blanding af traditionelle elementer fra folk-traditioner og nyere moderne teknologier havde hun sin helt egen plads på festivalen. Hendes dybe og luftige klang stod klart udover festivalpladsen, ligesom hendes charmerende mandlige korsangere, der sammen med Hannigan sang jazzede harmonier, der gav luft til de tungere beats.

Læs også  Loyle Carner - Pumpehuset

Hendes genre taget i betragtning, gjorde Hannigan alt, hvad hun kunne, for at levere en følelsesmæssig og nærværende koncert på HAVEN. I mine øjne lykkedes det. Jeg havde dog ønsket, at jeg havde lyttet noget mere til hendes musik, inden jeg kom, for som ny Hannigan-fan, kan numrene synes en anelse ens. Jeg kan kun være fascineret af hendes vokale register og personlige klang, som læner sig op af nogle af mine største kvindelige idoler – Feist, Joan Wasser (Joan As A Police Woman) og Fiona Apple.