Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Rød Scene
Dato: Lørdag den 10. juni kl. 19.00

Solen var endelig kommet frem i Ådalen, da danske Lightwave Empire gav deres koncert på dette års NorthSide festival. Ikke en koncert til huskebogen, men en koncert, der bragte hyggen med sig ved Red Stage.

Lightwave Empire – NorthSide 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Lightwave Empire, der indeholder to originale medlemmer fra daværende Spleen United, har haft et ambivalent forhold til NorthSide Festival. For dem, der var der i 2013, kan måske huske den kaotiske afskedskoncert, de gav på Red Stage det år.

Det var også tydeligt, at bandet mindes denne aften for fire år siden. Der blev kastet lidt kommentar mellem bandmedlemmerne, hvor blandt andet forsangeren sagde ”det var jo også fordi, at han fuckede up”, hvorefter han pegede på synth- og pianist, og et lettere smil bredte sig på begges læber.

Læs også  Astrid S - Lille VEGA

Det var venskabeligt drilleri mellem to venner, og det var om end andet, noget af det, der gjorde koncerten til en lidt mere hyggelig affære. Det var som om, vi kom tættere på bandmedlemmerne. Det havde sandsynligvis også noget at gøre med, at der var et massivt overskud på scenen, til at der blev snakket med publikum, kom med små anekdoter og positive vibes.

Koncerten skulle dog ikke foregå fejlfrit. Om det var spøgelset fra Spleen United (som der selv blev drillet med fra scenen) vides ikke. Lydproblemerne kom sporadisk. Om end det var en guitar, der ikke var tunet, feedback imellem mikrofonerne, for meget diskant på mikrofonerne, eller et keyboard, der ikke ville, som det skulle. Det gjorde dog ikke så meget, da publikums fokus gennemsnitlig lå blandt deres venner og ikke just på scenen.

Lightwave Empires musik vil jeg bedst beskrive som drømmende synth-pop. En differencering fra daværende Spleen United, der havde lidt mere melankolske og R’n’B-elektronisk beats i deres musik. Hvor Spleen United virkede furturistike i deres lyd, er Lightwave Empire meget mere livsglad – med en musik, der er perfekt til de solrige sensommeraftener. Numre som ”Kill Me With Love”, ”Here Cmes The Sun” ”Pleasure And Pain” eller ”To Close To The Sun” (Som vi fik hele to gange – Akustisk og med band), var lige, hvad det småtrætte og småsultne publikum mangled på denne tidlige lørdag aften.

Læs også  Loyle Carner - Pumpehuset

Koncerten startede klokken 19. Typisk spisetid på en festival. Bandet fik derfor begrænset publikumskontakt, da de fleste sad og hyggede sig imellem hinanden og spiste deres aftensmad. Folk var lige så optaget af det fire-årige barn, der dansede i mudderet, som de var af bandet.

Dertil kommer spørgsmålet: Hvad ønskede man med denne koncert? Ønskede man drømmelignede pop, der skabte hygge blandt gæsterne, eller ønskede man sig en tryllebindende koncert?

Læs også  Fugleflugten - Bølgevækker

Det kan være svært. Da Lightwave Empire-navnet kom frem, var det med en del mystik omkring sig. Hvem var de, og hvad var de? Jeg tror derfor, der var nogle fans af Lightwave Empire, der gik mindre skuffet fra koncerten, men det er dog kun et estimat. For mig var koncerten en hyggelig seance af drømmepop på en solrig Lørdag.

Anmeldelse