Foto: Blondage // Jason Idris Alami

Der er rigtig mange fede koncerter linet op til dig denne uge, hvor du kan opleve alt fra tysk electronica-rock til norsk drømmepop. Navnene tæller blandt andet Yungblud, Anna of The North, Cold Specks og Cashmere Cat. Vi glæder os.

Tirsdag den 10. oktober

Yungblud + Nicklas Sahl – Ideal Bar

Den unge, energiske britte Dominic Harrison indtager Ideal Bar under sit kunstnernavn Yungblud i aften, og der er lagt op til en hæsblæsende koncert fyldt med oprørske udråb og sange, der taler på vegne af en hel generation.
Han blev kendt for sin single “King Charles”, som består af elementer som både punk, dancehall og hiphop. Sangens stramme, rockede guitarriffs blandes med en groovy bas og Yungbluds hæsblæsende vokal. Der er masser at glæde sig til fra britten som trækker på både Bob Dylan, Arctic Monkeys og Jamie T som inspiration.

Som support spiller den danske sanger og sangskriver Nicklas Sahl, som med sin bløde, nordiske singer/songwriter musik vil fortrylle publikum.
Med hans elektroniske og melankolske univers følger en helt særlig fordybende stemning, og den 20-årige jyde har store ambitioner for sin karriere, hvilket er tydeligt at høre.

Torsdag den 12. oktober

Cashmere Cat + ELOQ- VEGA 
Det er lidt af en superstjerne, der kommer til VEGA på torsdag. Cashmere Cat er kendt for at have arbejdet sammen med navne som Selena Gomez, Ariana Grande, Kayne West, R. Kelly, The Weeknd og mange mange flere.
Bag kunstnernavnet gemmer sig den norske producer Magnus August Høiberg, som ryger længere og længere til tops i anerkendelse og på verdens hitlister.
Han har lige udgivet sit debutalbum 9, der er blevet rost til skyerne af prominente kunstnere og kritikere for sine produktioners underspillede stemning.

Som support spiller den danske dj ELOQ. August Fenger har udover ELOQ mange andre aliaser og mange jern i ilden. Han indgår blandt andet også i AVAVAV, Chef Records, DJ Er Du Dum Eller Hvad og Unknown. Det går virkelig ELOQs vej for tiden, og senest er danskeren blevet signet med EDM-pladeselskabet Ultra Music.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

White Wine + Spines – Musikcaféen

White Wine er en tysk gruppe, der elsker at blande genrer sammen til et stort miks og virvar. Med et simpelt trommesæt, en sampler, en Juno-synthesizer og masser af effektpedaler til guitaren skaber White Wine et helt unikt, råt og elektronisk lydunivers.
Stemningen er dyster, melankolsk og dystopisk på den helt rigtige måde.
White Wine består af Joe Haege og Fritz Brückner, og deres samarbejde startede som et tidsfordriv i Joe Haeges tourbus, men er nu endt med at blive et stort og flot projekt.

Som support spiller den københavnsk-baserede alternative rockgruppe Spinesder ligesom hovedactet denne aften leverer en spændende blanding af genrer.
Forrest i lydbilledet ligger den mørke og karakteristiske vokal der flot runder det energiske og rå lydbillede af.

Fredag den 13. oktober

Anna of the North – Ideal Bar

For blot en måned siden udgav Anna of the North albummet Lovers. I den forbindelse var vi på pletten med en anmeldelse, hvor vi blandt andet skrev det her om den elektroniske udgivelse:

“Anna of the North består af norske Anna Ruttelud og New Zealandske Brady Daniell-Smith. Det New Zealandske afspejles i albummets elektroniske lyd, hvortil Ruttelud tilføjer den nordiske minimalisme. Sammen skaber de noget, der på en gang er både syntetisk og ægte, og som indeholder både sårbarhed og trodsighed.”

På fredag spiller duoen koncert på Ideal Bar i København, og det glæder vi os meget til. Efter udgivelsen af det hjertevarmende seneste album kan vi godt sige, at man kan tage til Ideal Bar og få helet sit knuste hjerte og finde kuren mod hjertesorger. Ellers kan man også bare dukke op og nyde en god omgang blød elektro-pop.

Cold Specks + LA Timpa – Lille VEGA

Den Canadiske soul- og popsangerinde Cold Specks, der siges at være starteren af genren Doom Soul, gæster denne fredag Lille VEGA med sin dragende og stemningsfulde musik.
Hun udgav sit debutalbum I Predict A Graceful Expulsion i 2012, og er netop nu aktuel med sit tredje album Fool’s Paradise, der udkom i september.
Der er lagt op til en helt særlig og rørende aften i selskab med Al Spx, aka Cold Specks.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Som support spiller den nigerianske producer og sangskriver LA Timpader er fast opvarmer for Cold Specks på hendes tour.
LA Timpa udgav i 2016 sin debut-EP Animal, der er blevet rost af magasiner som Pitchfork, i-D og the Fader.
La Timpa bygger sit lydunivers af mange reallyde med alt fra dyrelyde til køkkengrej, der falder på gulvet. Det er en flot opbygget stemning, du kan opleve forud for Cold Specks.

Nelson Can + Samzara –  Atlas

Den danske rocktrio Nelson Can har en travl koncertuge foran sig. Fredag spiller de på Atlas og lørdag på Posten i Odense.  Det er da også kun gået fremad for de tre piger det sidste stykke tid, som for nylig spillede til P3 Guld, og netop har sendt EP’en EP3 på gaden.
Nelson Can spiller klassisk rock med stor fokus på vokalarrangementerne og de støvede og rå guitarriffs.

Som support spiller rockgruppen Samzarader er fast opvarmer for Nelson Can på deres nuværende turné. Ligesom Nelson Can kommer Samzara med et spækket og energisk liveshow, der fuldender deres kraftfulde musik, som alligevel altid har plads til en melankolsk undertone. De tre drenge er lige nu aktuelle med deres single “Sunshine”, der kom ud i fredags.

KAKKMADDAFAKKA – Train

Det norske band KAKKMADDAFAKKA har lige udgivet albummet Hus, og fredag aften gæster de Train i Århus og præsenterer forhåbentlig et fedt live-set med masser af numre fra den nye plade. Her på redaktionen har vi efterhånden fulgt drengene i et pænt stykke tid, og de har et ry for at være energiske og entusiastiske på scenen. Deres indierock er fyldt med masser af charme, og forsanger Axel Vindenes vokal er på én gang doven og dragende. Det nye album er skrevet i hjemlige omgivelser i Bergen i Norge, og vi synes godt, at man kan mærke den barndomsagtige stemning på flere af pladens numre. Det kan du jo selv vurdere til deres koncert på Train.

Lowly – Brønshøj Vandtårn 

Lowly udgav tidligere i år det modige album Heba, som er blevet rost international af blandt andet Pitchfork med en imponerende 7,8 rating ud af 10.
Denne fredag danner Brønshøj Vandtårn rammer for Lowlys atmosfæriske, organiske og voluminøse electro-pop, der får en ekstra dimension tilføjet med lys fra kunstneren Súni Joensen.
Den første koncert kl. 19.30 blev meget hurtigt udsolgt, og bandet har derfor valgt at tilføje en ekstra koncert kl. 21.30.
Der er lagt op til en helt speciel og stemningsfuld aften i vandtårnets majestætiske og næsten uhyggelige omgivelser, der kun kan opleves denne ene gang.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Lørdag den 14. oktober

Kakkmaddafakka – Store VEGA

Lørdag er KAKKMADDAFAKKA draget mod Store VEGA i København, så hvis du befinder dig i hovedstadsområdet, kan du opleve dem her i stedet for at tage til Århus.

Blondage – Atlas

Den elektroniske duo Blondage, der består af Pernille Smith-Sivertsen og Esben Nørskov Andersen, spiller koncert på Atlas i Århus lørdag aften. Bandet har tidligere heddet Rangleklods, men har med navneskiftet fået et ekstra skud energi i deres artistiske elektropop-projekt. Der er fart over feltet, især på den nye single “Call It Off”, som pt. florerer på vores liste med UIMODSTÅELIGE HITS på Spotify.
Musikken er energisk, drømmende og fængende på én og samme tid, og duoen er bestemt en oplevelse værdig.

Peppermint B – Musikcaféen

Hvis du er lidt mut, så er der ikke andet for end at tage ind og høre lidt Peppermint B. Det her er simpelthen det mest sukkersøde indiepop, og det er så dejligt og let tilgængeligt. Det her er en koncert, hvor du kan møde op og få clearet hovedet lidt, og du går kun derfra i dårligt humør, hvis nogen slår din fadøl ud af hånden på dig, når du er på vej ud igen. For Peppermint B, eller Steffen Westmark, skruer op for charmen og sender glæde og tryghed ud igennem højtalerne, som vi alle kan nyde godt af. På denne lørdag aften skal du tage til Musikcaféen i Huset KBH, hvis du har brug for et skud happiness, eller hvis du bare vil lytte til de gode toner fra den tidligere The Blue Van-forsanger.