Foto: Yung // Louise Swärd Alfbecker

Denne uge byder på en masse spændende koncerter rundt om i landet, og vi giver vores bud på koncerter, I ikke må gå glip af. 

Onsdag den 25. januar

Konni Kass (FO) – Headquarters 

Færøske Konni Kass, der nu er bosat i København spiller en spændende blanding af synthpop og jazz, og når bandet går på scenen, er det med forsanger Konni bag både mikrofon og saxofon. Konni Kass spillede i 2016 flere festivaljobs – blandt andet på SPOT i Aarhus og til Iceland Airwaves – og var desuden en af de otte nominerede til Anchor Award på Reeperbahn Festival. I november sidste år udkom debutalbummet Haphe, som tydeligt viser, hvorfor mange har haft et godt øje til Konni Kass på det seneste. Kass spiller desuden til Northern Winter Beat i Aalborg på torsdag, på Musikcaféen i København på fredag og lørdag i Bygningen i Vejle.

Torsdag den 26. januar

Yung / Cold Pumas (UK) / Spines – Loppen

Torsdag aften står i punkens tegn på Loppen, hvor du blandt andet kan opleve garagepunkerne Yung, der sidste år udgav albummet A Youthful Dream, og som efter sigende leverer ustandselig spilleglæde til deres liveoptrædener. Derudover spiller Spines, som, med medrivende guitarmelodier på debutalbummet Lymph Nodes, efterhånden er svære at overse i på den danske undergrund. Sidste navn på plakaten denne aften er Cold Pumas fra Brighton, hvis rødder er funderet i postpunken. Cold Pumas har akkurat udgivet det længeventede album The Hanging Valley. 

Vegas Udvalgte 2017 – Train

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 41

Sammen med Vega afholder Train ‘Vegas Udvalgte’, hvor du kan møde fem nye navne, der er værd at holde øje med i år 2017: School of Xsom er drømmende pop og melankolske beats; islandskfødte DAVID44 og hans beatbaserede electropop; dreamwave-duoen Slowes, som laver psykedelisk pop med fokus på drømmende klangflader; Emil Kruse, der mixer melodisk electropop med dansksproget rap, og til sidst Nanna.B, der med en vokal, som minder om Erykah Badu, formår at skabe et anderledes mix af R&B, pop og electro. Læs vores Ugens Upcoming med Nanna.B her.

Fredag den 27. januar

Første Rutine: mod / Poulmand og De Okkulte Rum / Valdemar Kragelund – HUSET Kbh

Pladeselskab og forlag Aftenrutine afholder ‘Første Rutine’ i en række af fredagsarrangementer i HUSET Kbh. Her kan du blandt andet opleve punkbandet mod, som selv mener, de er mere sofistikerede, avantgardistiske og eksperimenterende i deres rendyrkelse og minimering af rockens udtryk end punkbands. Lyt til nummeret “VINGESKUDT” lige her. Derudover giver Poulmand & De Okkulte Rum deres første koncert i år, hvor vi håber, de spiller singlen “#HvadErSundhed”, der blander dansksproget melodier og ironi sammen i en stor pærevælling af musikalske stilarter og afslutter med lidt autotune på toppen. Arrangementet vil desuden starte med oplæsning af forfatter Jonas Okholm, hvis debutudgivelse, i Information, blev anbefalet som ‘gakket talentfuld på den helt fede måde’. Til sidst afslutter Valdemar Kragelund med hans soloprojekt.

Læs også  Videopremiere: Death Machines nye musikvideo emmer af dysterhed i et rødligt skær

Manus Bell og Home Studio Productions – RUST

Senere på aftenen kan du også tage et smut forbi RUST, hvor den engelsksprogede rapper Manus Bell og hans Home Studio Productions-crew kaster rim i de sene nattetimer. Manus Bell udgav i september 2016 sit debutalbum, Galvanize, hvis lyd tager os tilbage til “The Golden Era” af den amerikanske hiphopkultur. Alligevel har Manus Bell en karakteristisk udtale og et sikkert flow, som det blandt andet kan høres på numrene “Blue Smoke” eller “Guidelines”.

Lørdag den 28. januar

Winterday 2017 – Raahuset

Lørdag inviterer WONDERWHY MUSIC COMPANY og Raahuset jer indenfor i varmen til arrangementet Winterday 2017. Fra kl. 16.00 vil otte udvalgte upcoming bands blive præsenteret, og arrangementet vil byde på alt fra noiserock, til electropop og rock n’ roll. Mød en håndfuld af fremtidens nye talenter: ALCABEANMantarayOH DEAR MARYF L E M M I N GRetro Kid, pumpeJack In The Middle og Old Pints.

One More Than 12 og Whiskeyordnen – Loppen

På Christiania kan du komme til dansefest på Loppen og opleve One More Than 12. Det velspillende tolvmandsorkester udgav i 2014 deres debutalbum Dust & Sand og spiller energisk, funkinspireret reggae. Dansen fortsætter senere på aftenen når det næsten lige så store orkester, Whiskeyordnenfyrer op for instrumentalt balkaninspireret musik.

Læs også  King Krule - The OOZ

Drones Farvelfest: Shiny Darkly, The Love Coffin og Collider – Drone

The Love Coffin var sidste uges Upcoming kunstner her på Bands of Tomorrow, og lørdag giver de koncert på Nørrebro til Drones farvelfest. Lige nu er de aktuelle med EP’en Buffalo Thunder, som modtog fem ud af fem stjerner af vores anmelder. Med deres musik formår de at forene en melodisk, blød lyd med støjguitar og en upoleret vokal. Denne aften kan du også opleve punkbandet Shiny Darklysom i januar udgav deres nyeste single “The Other Man”. Sidst, men ikke mindst, optræder Collider – et spritnyt band på den danske scene, som gør sig i drømmende guitarmusik med en aggressiv undertone.

Søndag den 29. januar

Omni (US) + Blood Child – Spillestedet Stengade

Søndag kan du høre endnu flere støjende guitarer, når den amerikanske punktrio Omni og danske Blood Child spiller koncert på Spillestedet Stengade. I går udgav Omni en ny single “Fever Bass”, som viser et melodiøst overskud indenfor postpunkens rammer. Blood Child fra Thy er det nyeste skud på stammen hos musikkollektivet Thy Music Collective og er inspireret af bands som The Cure, John Maus og Iceage.