Foto: Quick Quick Obey // PR

Marts måned er ved at være slut men inden vi når så langt, er der en masse fede koncerter, du skal nå at se. Vejret bliver fantastisk, og vi nærmer os årets absolutte højdepunkt, nemlig Bands of Tomorrow Music Awards, som løber af stablen på lørdag. Vi har samlet ugens fedeste koncertarrangementer, så nu er der ingen undskyldninger for at komme ud i vejret og opleve en masse spændende dansk såvel som udenlandsk musik.

Tirsdag den 28. marts

Tinderbox Band Battle: Mawic / Fennec On Fire / Capital Of Nowhere / Koma / A Man From Jupiter – Kansas City, Odense

 Tinderbox og de lokale odenseanske spillesteder Musikhuset Posten, Studenterhuset og Kansas City er gået sammen om at finde tre lokale acts til den nye, fjerde scene på Tinderbox 2017. De tre bands eller solister bliver udvalgt i den åbne konkurrence, Tinderbox Band Battle 2017, som afholdes over tre gange i løbet af marts på forskellige spillesteder i Odense. Spillestederne har udvalgt 20-30 bands, der ved afstemning skal skæres ned til de 15, som sikrer sig en plads ved finalerne – fem acts i hver finale. Denne aften afholdes konkurrencen på Kansas City og de fem acts, der skal dyste om én plads på i årets Tinderbox-musikprogram er: Mawic, Fennec On Fire, Capital Of Nowhere, Koma og A Man From Jupiter.

 

Onsdag den 29. marts

Moon Duo (US) + support: Mythic Sunship, Pumpehuset, København

Den amerikanske duo Moon Duo, der består af Wooden Shjips-medlem og guitarist Ripley Johnson og keyboardist Sanae Yamada, gæster onsdag aften Pumpehuset. Deres sidste album Shadow of the Sun bragte dem hele tre gange til København, til et udsolgt Stengade, to udsolgte koncerter på Drone og i år til Copenhagen Psychfest, hvor de lukkede ballet med et visuelt dragende og spektakulært liveshow. Nu er de aktuelle med deres seneste album Occult Architecture, som modtag flotte fire ud af fem stjerner af vores anmelder, der blandt andet skrev: “Allerede fra første nummer ”The Death Set” er det klart, at der er åbnet for et regulært yderrumsbal med masser af fuzzguitar, atmosfæriske baggrundseffekter og sci-fi synthesizer. Produktionen er ganske veleksekveret, og der skabes et fængende auditivt rum, lige nøjagtigt stort/småt nok til at kunne gå på opdagelse efter forskellige stemninger i”. Læs anmeldelsen her.

Læs også  FORPREMIERE: Hør Moon Loves Honeys smukke og melankolske nye single

 

Torsdag den 30. marts

Crosstown Session: Vakle / Ida Kudo / Aloof – Pumpestatioen ved DesginerSpace, København

På torsdag bliver den gamle pumpestation ved DesginerSpace omdannet til Crosstown Session, som skal være et sted, hvor musik, kunst og kultur krydses i hjertet af Vesterbro. Det er det danske musikselskab Bavk To Future Sounds, som har teamet op med undergrundsradioen Mmhradio, der sammen vil skabe en oase, hvor man som gæst kan opleve et univers af krydsende genrer. Back To Future Sounds’ kreative direktør Amanda Baun forklarer:  “Med dette event vil vi skabe en enkeltstående oplevelse på tværs af kunstformer og kulture, som er vigtig i en tid, hvor folk forsøger at bygge murer.” Du kan opleve Vakle, den dansk/japanske IDA KUDOAloof og en masse DJ’s fra hele verdenen. Desuden er der, først på aftenen, gratis drinks fra Jameson Whiskey.

Quick Quick Obey: Album Release – Musikcaféen, Huset Kbh

I Huset Kbh kan du torsdag aften komme til releasefest, når indiebandet fra Thy, Quick Quick Obey, fejrer udgivelsen af kvartettens andet album Realistic Friendship, som udkommer fredag. Tidligere i marts udgav bandet musikken i et computerspilRealistic Friendship: The Game, men på torsdag kan du altså opleve Quick Quick Obey i et mere traditionelt format. På Facebook-begivenheden lover bandet dog en unik koncert, og de vil også tage vinyler med. Vi er sikre på, det bliver noget af en aften.

 

Fredag den 31. marts

Musik Mig Blidt: Oliver Dengsø / Mads Vadsager / Eucrid Elms – Kulturstationen Vanløse

Denne fredag kan du komme til showcase-aften på Kulturstationen Vanløse, og opleve Oliver Dengsø, Mads Vadsager og Eucrid Elms. Det er musikbloggen Musik Mig Blidt, som i samarbejde med Kulturstationen Vanløse kuraterer en aften med kunstnere fra det danske vækstlag, håndplukket til lejligheden. Oliver Dengsø er en aarhusiansk singer/songwriter, hvis musikalske kendetegn er: western guitar, skramlede gamle Juno keyboards og knitrende elektroniske flader. Mads Vadsager spiller organisk electronica, med enkle virkemidler ala Sekuoia og Taragana Pyja. Bag Eucrid Elms står den eksperimenterende sangskriver Esben Hansen, hvis indierock veksler mellem lettilgængelige melodier og et mere udsyret, dystert lydlandskab.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

NOKTRN: MERCY / Every101 / Bak og Lindemann / Tettix Hexer – Råhuset, København

Fredag aften kan du også komme til fest på Råhuset, når det nye koncept NOKTRN finder sted. Konceptet er et rave, hvor livemusikken møder klubmusikken. Line-uppet denne aften er: SPOT-aktuelle MERCY, de garvede teknofyre i Every101, deep-house beatsmedene Bak & Lindemann og til sidst den mystiske Tettix Hexer. I samarbejde med bands’ne og engagerede lys- og visualdesignere, vil NOKTRN skabe den bedst mulige ravefest. NOKTRN er for dem der savner et old-school rave, men stadig leder efter den moderne kant. Fra det tranceskabende, til det bas-poppende, rammer llubben flere steder på den musikalske pallet, men holder stadig helheden. Gør dig klar til at danse.

Brorsons After Dark: We At Sea – Brorsons Kirken, København

Brorsons After Dark er en gudstjeneste og et mødested for mennesker, der er nysgerrige på tro og eksistens. Her bliver indholdet i musikere eller andre kunstneres ord og udtryk sat i samspil med kirkes rum. Det er stemningsfulde og storslåede aftner hvor musik, performance og ritual går op i en højere enhed. Denne aften kan du opleve indiepop-projektet We At Sea, hvor den danske sangerinde og sangskriver Rebekka Søndergaard Mortensen står i front. We at Sea udgav sin selvbetitlede debut-EP i 2015 er i midten af maj 2017 klar med singlen “Underneath The Pine”. Læs vores interview med We At Sea som Ugens Upcoming lige her.

Lørdag den 1. april

Bands of Tomorrow Music Awards 2016 – Kulturhuset Islands Brygge, København

Vi har glædet os helt vanvittigt til denne aften. På lørdag den 1. april løber Bands of Tomorrow Music Awards 2016 nemlig af stablen, og du kan være med til en aften i musikkens tegn, når vi vil hylde og kåre danske såvel som internationale upcoming kunstnere, som har markeret sig i musikåret 2016. Vi har 45 nominerede kunstnere fordelt ud på ni prisuddelinger og vi vil løbende afsløre de nominrede, så følg med her på hjemmesiden eller på vores Facebook-side. Aftenens hovedpris er ‘Årets Danske Navn’, som er 100% publikumsbestemt – hop ind og afgiv din stemme lige her.

Læs også  #ESNS18: Denmark Blooms - Q&A med booker Robert Meijerink

Udover prisuddelingen og fordelagtige priser i baren, kan du opleve hele fem upcoming danske bands, som vi specielt har udvalgt til lejligheden. Blandt andet kan du opleve Bene, som du nok bedst kender som trommeslager i grunge/rockbandet Baby In Vain, men som for nyligt er trådt frem som soloartist med den indiepoppede single “Lost Cause”. Brødrene Carlos og Alexander Demsitz, som udgør den alternatie R&B/rap-duo BROER, lægger også vej forbi showet. I august 2016 debuterede de med den visuelle EP Broer og senest har de udgivet singlen “Tættere På” i en live-session. Også den danske, atmosfæriske popsangerinde, Vida Sophia, som i 2016 udkom med debut-EP’en Soundtrack og kan prale af, at nummeret “Going For Broke” blev brugt som underlægning i DR’s store dramaserie Bedrag, vist i bedste sendetid, giver koncert denne aften. Derudover kan du opleve den Københavnske rocktrio Electric Elephants og sidst men ikke mindst, syvmands-rapgruppen fra Albertslund, De Danske Hyrder.

Køb din billet til et brag af en fest her.

Søndag den 2. april

Christiania Dub Club Grand Opening – Musik Loppen, København

København har længe budt på et stort udvalg af reggaemusik, og søndag aften åbner dørene for første gang til Christiania Dub Club, som er et nyt initiativ på spillestedet Musik Loppen, som har til formål, at samle denne palet af reggaetalent under en fælles fane, for at forstærke denne voksende scene. Christiania Dub Club er dedikeret til bevarelsen af original lyd, og det er klubbens ønske at forbedre kendskabet til den mangfoldighedsomfavnende kultur, som er så nært knyttet musikken. På åbningsaftenen spiller et bredt udvalg af optrædende kunstnere: Bubbles Hi-fiNeburu SoundUnity Hi-Fi (DK), Dub BustersRootsman Hi-FiGeneral KnasKali-Ma SoundDenali Sound SystemDJ ZuluJah MobyHeavy B, Pos10 og Don Sean. Læs meget mere her.