Foto: Liisa Leesment, by:Larm, fredag på Blå
Venue: Verkstedet, Oslo
Dato: Lørdag den 4. marts 2017

Det fremadstormende band brillerede i sin hjemby, med karisma og indlevelse.

Klangstof – by:Larm 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Det hollandsk/norske band Klangstof har det, man kan kalde hele pakken. Interessant baggrundshistorie? Tjek. Eksperimenterende men tilgængelig lyd? Tjek. Karismatisk frontmand? Tjek. I starten af året var gruppen på vores liste over navne, du skal holde øje med i 2017, og forventningerne var derfor høje. Heldigvis blev de indfriet. Til overmål endda.

Forsanger og drivkraften i Klangstof, Koen van de Wardt, er en af den slags kunstnere, der ikke giver noget som helst for at være cool. Måske er det opvæksten i den norske ødemark, der har gjort det, måske er han bare godt og grundigt ligeglad med at skulle være rockstjerne. Det er i alle tilfælde skønt at være vidne til. Ligesom Maggie Rogers, som optrådte dagen forinden, indtager bandet scenen med en ro og et overskud, som gør, at man som publikum føler sig umådelig godt tilpas i deres selskab.

I en tid hvor computeren truer med at overtage bandets funktion med en perfekt, men steril tilstedeværelse, er det en fryd for øjet og øret at se fire personer, med et instrument hver, der har styr på deres ting, og ikke ville kunne undvære hinanden. Bandet er totalt afhængige af hinanden, på lige præcis den måde, musikere i et band skal afhænge af hinanden, og lige meget hvilket af medlemmerne mit øje fæstner sig ved, er der udstråling, fordybelse, og forståelse for musikken.

Læs også  Astrid S - Lille VEGA

Den afdæmpede Radiohead-inspirerede lyd, som Klangstof har finpudset til perfektion, brydes indimellem af støjende udskejelser, som bryder lydtæppet for at lukke det om lokalet igen i næste nummer. Sangene har en slags “call and response”-kvalitet over sig, og der er en særlig tilfredsstillelse i at høre, hvordan de to guitarer overtager hinandens riffs, synthen fylder de eventuelle tomrum der skabes, og trommeslageren varierer mellem pads og akustiske trommer.

Læs også  Magnus Vil - Når Tågen Letter

Alt i alt er det, jeg prøver at sige nok, at jeg godt tør stå fuldt inde for vores valg af Klangstof som et navn der er værd at holde øje med. Vi slipper dem i hvert fald ikke af syne lige foreløbig.