Foto: PR
Label: Heavenly Recordings
Udgivelsesdato: Den 23. juni 2017

Australske King Gizzard and the Lizard Wizard er nu aktuelle med deres tiende studiealbum, der uden tvivl er deres mest dystre til dato.

 

King Gizzard and the Wizard Lizard - Murder of the Universe
4 Anmeldelse
Anmeldelse

På dette album har King Gizzard and the Lizard Wizard forladt deres tidligere indieprægede stil og overgivet sig til fuldt ud til dionysisk dystopi. De har gjort det overbevisende, og uden tvivl vil Murder of the Universe langt fra kede sin lytter.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Første halvdel af albummet er præget af én overordnet idé, og sangene er navngivet i par under titlerne ’Altered Beast’ og ’Alter me’. Da albummet skydes i gang mødes man af en kvindestemme, der med monoton stemmeføring introducerer en ny verden Hun ledsager samtlige af albummets sange, og hun kontrasterer stærkt musikken. Navnlig de første otte af bandets i alt 21 sange udføres i afsindigt højt tempo; musikerne spiller for deres liv og for instrumenternes ødelæggelse, mens Stu Mackenzies vokal i forgrunden er desperat og vrælende.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Gennemgående for albummet er det, at der fremvises et utroligt flot samarbejde mellem vokalen og Cook Craig og Joey Walkers guitarer. Guitarerne skaber både paralleller, efterlignelser og modsigelser til Mackenzies stemme, og det skaber en virkeligt lækker sammenhæng på albummet.

Bandets udtryk kan på albummet til tider minde om System of a Down i tiden omkring Mezmerize, men King Gizzard and the Lizard Wizard har en langt mindre poleret lyd; Murder of the Universe præsenterer en monotont fortalt fortælling, der ledsages af skrattende og skrigende guitar riffs og uforudsigelige, utæmmelige rytmer, der på nogle af numrene skaber et nærmest eksotisk udtryk, der bidrager til albummets overordnet set svært definerbare og meget unikke karakter.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Murder of the Universe er psykedelisk rock på speed. Det er postapokalyptisk sigøjnersyre. Det er vildt og tøjlesløst, ørehængende og ukompliceret. Og det er fremragende.