Foto: Simon Læssøe

Det danske, anmelderroste band Katinka udgiver i næste uge deres debutalbum, og i dag kan du få en smagsprøve i form af singlen “Luftballoner”.

Den danske alternative popdarling Katinka Bjerregaard udgør sammen med musikerne Simon Ask, Marie Christiansen og Lucas Rundblad bandet Katinka, som har haft vind i sejlene, siden de vandt DR’s Karrierekanonen i 2015. I 2014 udgav de debut-EP’en I Røntgen, og i 2016 kom EP’en Lufthuller, hvorfra den folkeskolekritiske single ’Idioter’ blev et P6 BEAT-hit henover sommeren. Katinka indledte 2017 med at vinde en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ og vi har netop løftet sløret for, at gruppen er nomineret i kategorien ‘Årets Pop Navn’ til Bands of Tomorrow Music Awards 2016. I næste uge er Katinka klar med debutalbummet Vi er ikke kønne nok til at danse.

Sidst i år 2016 udgav de albummets første smagsprøve i form af singlen “Du Tænker Ikke”, og i dag kan københavnerbandet dele den nye single “Luftballoner”. Singlerne afslører en mere elektronisk tilgang til produktionerne, som på debut-EP’en var helt skramlet og ‘akustisk’. Alligevel bibeholdes en form for organisk nerve, som fastholder lytteren i det univers, Katinka har skabt siden begyndelsen. Om produktionerne siger guitarist og producer Simon Ask:

Jeg håber, at man med Katinka får en umiddelbar følelsesreaktion, og når man dykker ned, finder man derudover en masse detaljer. Det elektroniske giver en klarhed, mens de organiske instrumenter har en nerve, man ikke kan lave digitalt. Samtidig er det en klar ambition ikke at lade os fange i en genre. Vi lader hver sangs følelse diktere retningen – og så går vi helt ud af den tangent.

Læs også  FORPREMIERE: Audio District bringer festen tilbage med "Harbour"

Vi er ikke kønne nok til at danse udkommer fredag den 31. marts via Playground Music Denmark og kan høre lige her.