Foto: Nicklas Krarup Larsen
Venue: Pumpehuset
Dato: Mandag den 20. november 2017

Afrobeat grimerapperen J Hus var lang tid om at komme ordentligt i gang og bryde mandagsstemningen, men da han endelig smed trøjen, så startede den fest, som det dansende publikum på et udsolgt Pumpehuset var kommet for at deltage i.

J Hus – Pumpehuset
3 Anmeldelse
Anmeldelse

J Hus‘ egen DJ og to trofaste hypemænd tog hurtigt over fra J.J. WILD‘s lidt halvtamme baggrunds DJ-set og gøglede rundt på scenen til et mash-up af UK-hits og trapmusik (Når ja, og så et enkelt Ed Sheeran-nummer). De to hypemænd fik gang i publikum med smil, flirt og gøgl inden aftenens big man, J Hus, kom på scenen iført et sort joggingsæt med hætten spændt helt ind omkring ansigtet.

Og lige netop tøjet havde stor betydning for energiniveaut aftenen igennem. De to tøjskift – fra hoodie til t-shirt og senere fra t-shirt til bar mave – fungerede nærmere som hamskifte, der hver gang skruede op for energien og ændrede helhedsudtrykket fuldstændigt og altså delte koncerten op i tre dele.

Læs også  FORPREMIERE: Hør Moon Loves Honeys smukke og melankolske nye single

Den omsluttende, sorte hoodie stod som et symbol på den sløve koncertstart, der, på trods af numre som “Common Sense” og “Like Your Style”, aldrig fik rigtig fat i publikum og var præget af et lavt energiniveau på scenen.

Hoodien blev smidt til fordel for en stram, hvid Nike T-shirt, og midt i de hektiske rapflows i “Playing Sports” sagde det pludselig klik for J Hus og hans hypemænd, og der opstod en energi på scenen, som lynhurtigt spredte sig og fortsatte gennem hits som “Bouff Daddy”, “Fisherman” og “Plottin”, som satte gang i aftenens første (men bestemt ikke sidste) moshpit.

Rappen var knivskarp hele aftenen, og udover en træthed ved koncertens sidste sange, så ramte J Hus de dybe afrobeat-melodier med en overbevisende vokal, eksempelvis på “Samantha”, der ulig resten af beatet faktisk formåede at skære igennem det tykke lag af bas, der konstant hamrede i brystkassen.

Læs også  Phlake drager på unik Danmarksturné

Inden koncerten havde jeg forventet en dansende moshpit-fest, men med den sløve start blev jeg lidt i tvivl om, hvorvidt J Hus overhovedet ville vise sin hårde UK-grime side frem. Men da han smed T-shirten og skiftede ham for sidste gang, var der ingen tvivl om, at koncerten nu var blevet til en vaskeægte grime-koncert i sin bedste forstand – jeg ville bare ønske, at den var begyndt noget tidligere.

Den aggressive “Clartin” satte gang i en kæmpe mosh-pit, hvor øl og vand piskede rundt i salen. J Hus’ dansemoves i “Lean & Bop” spredte sig til en grind-fest i salen og “Spirit” ramte et perfekt mellemstadie mellem mosh og dans.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Og i “Friendly” gik det endelig helt amok! J Hus stagedivede, og blev hurtige slugt af publikum. Men i stedet for at blive eskorteret tilbage til scenen, så blev han iblandt publikum til en fælles moshpit, hvor han modigt og overbevisende gennemførte resten af sangen, ophævet i salens midte, tæt omgivet af sine dansende fans. Et klart højdepunkt, der lod vente på sig.

Da han kom på scenen igen, kunne han dog ikke slippe publikum igen, og fremførelsen af storhittet “Did You See” blev desværre nedprioriteret til fordel for hilsner til samtlige publikum på de forreste rækker, hvorefter han overlod scenen og efterfesten til sin trofaste DJ.

J Hus kunne med fordel have ladet hoodien blive hjemme, men måske blev der med den bløde start blot taget hensyn til den evige energisluger, nemlig mandagen, der dog til sidst fik et godt og veltrængt nøk opad.

Nicklas Krarup Larsen