Foto: Majbritt Press
Spillested: Pandæmonium, Copenhell 2017
Dato: Torsdag den 22. juni kl. 20.30

De danske thrash-legender i Invocator vendte torsdag aften tilbage til scenen for at spille deres første koncert i intet mindre end syv år.

Invocator – Copenhell 2017
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Når du snakker dansk thrash-metal, kan du ikke komme udenom Invocator. Deres 1993-album Weave the Apocalypse står stadig den dag i dag som et klassisk dansk metalalbum.

Forventningerne til Invocators tilbagevenden var derfor høje, og netop derfor var pladsen foran Pandæmonium også godt fyldt, da de fire herre indtog scenen blot få minutter efter Prophets of Rage var gået af scenen til “Killing In the Name”.

Læs også  Get Your Gun - Doubt Is My Rope Back To You

Til lyden af et storslået symfonisk backingtrack indtog Invocator scenen, indhyllet i røg, og satte uden tøven i gang med deres hårdtslående, groovy og tekniske thrash. I første omgang var det svært at ane spilleglæden på scenen, men da først musikken ophørte, og de gjorde klar til at modtage aftenens første applaus, var det tydeligt, at Invocator nød at være tilbage på scenen.

Rent lydmæssigt og teknisk var der ikke en finger at sætte på koncerten. Der var ikke det mindste spor af, at dette skulle være bandets genforening, da selv de mest teknisk krævende og progressive kompositioner blev leveret med legende lethed og overskud.

Læs også  Courtney Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice

Det enorme bifald, man skulle forvente at modtage efter syv års fravær, udeblev dog, og festen lod kun sporadisk til at have spredt sig til længere end de forreste rækker.
Jo længere hen, koncerten skred, jo varmere spillede bandet sig dog. Og jo varmere blev publikum også.
Da Invocator endelig var ved så småt at have fået et solidt greb i publikum, var det hele ovre, og det blev kun til et enkelt ekstranummer, før de endeligt forlod scenen.

På trods af Invocators tekniske overskud og snilde, blev det aldrig til det storslåede gensyn, der var lagt op til, og der spredte sig en lettere mærkelig stemning blandt publikum. På den ene side var der flokken, der var lykkelige over at se deres helte tilbage på scenen. På den anden side stod alle de uindviede, der havde set frem til at blive blæst bagover af et band, der, skal man tro på historierne, hører til blandt dansk metals absolutte top.

Læs også  Lowly - Brønshøj Vandtårn

Sidstnævnte måtte desværre gå en anelse skuffede derfra. Invocator er tilbage. Men jeg er stadig ikke overbevist om, at tiden til den store tilbagevenden er inde endnu.

Anmeldelse