Foto: Stephanie Stål

Danske Ice Cream Cathedral er klar med singlen “Love+”, inspireret af et japansk Nintendo DS dating-spil, og en tilhørende musikvideo. 

I 2014 udgav Ice Cream Cathedral albummet Sudden Anatomy, og nu er endnu et album atter på vej. Tidligere på året kunne de præsentere førstesinglen, “The Torso Holds The Heart” og i dag er de klar med et nyt udspil i form af singlen “Love+” og en tilhørende musikvideo.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

“Love+” tager lytteren igennem et dramatisk musikalsk narrativ, der cirkulerer om det japanske Nintendo DS dating-spil “LovePlus”, der udkom i Japan i 2009 med stor succes blandt teenagers. Ice Cream Cathedral har sat ord og musik på den ægte kærlighed, der kan opstå i det virtuelle imellem otaku og avatar. Otaku er den japanske betegnelse for alle de, som er grænseløst betaget af spillet og avataren i spillet. Der er begær, drømme og vrede på spil, og bandet spørger på musikalske præmisser, om der findes en grænse for den virkelige kærlighed mellem menneske og spilkarakter.

Instrumenteringen på ”Love+” indeholder både strygergruppe og træblæsere samt akustiske guitarer og trommer. Dog er der en konstant syntetisk stemme i musikken, der lurer og bidder fra sig jo længere man kommer ind i eposet. Det afspejles i tekstens flertydighed, hvor bandet søger at vise, hvordan ægte kærlighed som koncept er komplet redefineret i moderniteten. Den akkompagnerende visuelle side er meget passende en simpel lyrik-video af bandmedlem Kristian Paulsen.

Læs også  King Krule - The OOZ