Foto: Simen Skari

I morgen udkommer den norske popkunstner Gundelach med singlen “Garden”, men allerede i dag kan vi dele det nye nummer, som er den perfekte opvarmning til dagens gadefester. 

Kai Gundelach, som går under det nærliggende kunstnernavn Gundelach, er en af Norges spirrende popkustnere. Med sin falset og nordiske analog-electronic er han blevet mødt med roser også herhjemme i Danmark, hvor han sidste år spillede på Roskilde Festival. Han udgav sin selvbetitlede debut-EP for omtrent et år siden, som havde en melankolsk klangbund. I morgen udgiver han sin nye single “Garden”, som vi eksklusivt kan præsentere i dag. Nummeret markerer et nyt kapitel i Gundelachs fortælling, med et mere legende og festligt udtryk.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 41

“Garden” er produceret i samarbejde med engelske John Calvert, som også spiller den funk-inspirerede baslinje, der løber igennem hele sangen. Det er samtidig den første single i en række samarbejder, der munder ud i et kommende debutalbum. Kai Gundelach fortæller om “Garden”:

Sangen lå urørt i noget tid, før jeg tog til London for at færdiggøre nogle sange med John Calvert. “Garden” var hans favoritdemo, så den indspillede vi først. Jeg tog ud til at en kirkegård, som hedder “Nuns Head” i sydøst London for at skrive teksten. Billedet på coveret er også taget der. Jeg er i det hele taget meget betaget af kirkegårde. For mig er “Garden” et visuelt billede, og et billede taget fra indersiden af et hus direkte ud af vinduet, mod månelyset, som skinner i græsset i haven. Sangen handler om en person, som ser dette billede og tænker over, hvordan alt kan kædes sammen med forskellige ting, og hvordan man kan bebrejde de ting for ikke selv at have det bedre.”

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

Lyt til “Garden” lige her: