Foto: PR

I dag har vi fornøjelsen af at premiere The Radar Posts nye single “Pilots”, som udkommer forud for andet studiealbum

Esben Svane har tidligere været trommeslager i bands som Ulige Numre og Den Fjerde Væg, men i dag kendes han også for sit arbejde som solokunstner. Under aliasset The Radar Post udgav han i 2015 selvbetitlede The Radar Post, og nu er andet studiealbum på vej.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Svane har på det kommende album indspillet samtlige instrumenter selv, og dette gælder også på singlen “Pilots”, som officielt udkommer den 27. oktober. I løbet af nummeret skabes der en smuk kontrast mellem det akustiske og det elektriske, og The Radar Post gør med stor succes brug af både elektroniske, balladepoppede og jazzede elementer.

Med Svanes egne ord er forholdet mellem illusion og virkelighed det gennemgående tema for albummet, og dette skinner også igennem på den nye single. Sangen handler om det begyndende forhold, og om den første tid, hvor tvivl, forbehold og fejlfortolkninger af virkeligheden nogle gange ser ud til at fylde mere end den glæde, der normalt også ledsager oplevelsen af kærlighed. Det er en sang om at turde at give slip på følelsen af frygt og i stedet tillade hjertet at regere, og videoen til “Pilots” er et smukt supplement til dette udtryk.

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

I denne livesession, der er optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium af fotografen Daniel Buchwald, får Svane også hjælp af Sebastian Vinther på guitar, og de tre fyre formår tilsammen at skabe et udtryk, som både er intimt og meget nærværende, og som virkelig fint fanger sangens essens.
Hør og se “Pilots” her:

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA