Foto: Kristoffer Juul

I dag kan vi ekslusivt præsentere en forpremiere på det nyeste nummer “Opslugt” fra den danske sangerinde Saida. 

Sangerinden Saida er nu klar med den første opfølgende single til hendes debut-EP Sommerregn fra sidste år. Singlen hedder “Opslugt”, og præsenterer endnu engang lytteren for Saidas finurlige og personlige univers. Med lige dele melankoli og livesglæde deler Saida ud af kærlighedens op- og nedture på en overbevisende og stilsikker måde. Om sangen siger Saida:

“Opslugt er en sang om at drukne sig i drømmen om det uopnåelige. Udelukkende at jagte dét fordi det er så svært at nå.”

Sidste år debuterede Saida med sangen “Ingenting”, og hendes debut-EP Sommerregn fik stor succes, og flere af sangene blev spillet flittigt på både P3 og P7. Saida har spillet pakkede koncerter på SPOT Festival og på Ideal Bar i Vega, og til sommer kan hun opleves i Pumpehusets Byhave den 14. juni.
Saidas univers kombinerer nostalgi og melankoli med en særpræget 80’er-inspireret lyd. Teksterne kredser om de bittersøde erfaringer fra kærligheden, og de har et ærligt og umiddelbart udtryk, hvilket også tydeligt høres på “Opslugt”.  Det er først i løbet af de seneste år, at Saida for alvor har taget sangskrivningen til sig, og det er endt som et terapeutisk værktøj i hendes liv. Saida fortæller:

”Jeg begyndte først at skrive sange i mine start-tyvere. I teenageårene var jeg ret syg og lå derfor uendeligt mange timer i min seng. De endte med at blive brugt på at høre musik, og det var den musik, som blev min base for sidenhen at kunne skrive. Jeg lærte musik ved at lytte til den. Samtidig fik musikken en lettere terapeutisk funktion i mit liv – som et værktøj til at forholde sig til det, der er svært. Derfor er mine tekster også meget ærlige. Hele processen med min sygdom har affødt en del selvransagelse, så jeg er meget åben og deler gerne ud af mig selv.”

Vi kommer til at høre mere til Saida i løbet af året, da der er nyt materiale på vej fra sangerinden. I ventetiden kan du nu nyde hendes nyeste sang “Opslugt” lige her:

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet