Foto: Haikka Studios

Den dansk/britiske kunstner Calming River udgav tidligere i år sin single “For The Echoes to See”, og den 27. oktober udgiver han så singlen “Anniversary”. Vi har fået lov at premiere singlen, så du kan allerede høre den i dag.

Bag kunstnernavnet Calming River gemmer sig den britiskfødte sanger og sangskriver Joshua Malcolm. Med base i Aarhus skriver, synger og indspiller han sin engelsksprogede, melodiske alternative folk.

Læs også  Phlake drager på unik Danmarksturné

I 2014 udkom Calming Rivers første udspil, nemlig EP’en Afflict and Redeem, og efter den fulgte EP’en The Ones That We Left Behind fra 2015.
2017 har indtil videre budt på snart to singleudgivelser, og vi håber på, at der snart kommer et fuldlængde album fra folksangeren.

Calming River har fået mange roser med på vejen, og hans musik er blevet taget særligt godt imod i Europa, Nordamerika og Australien, med positiv kritik og radiotid.
I efteråret kan man se frem til at opleve ham live i Danmark, hvor han giver koncerter i både Aarhus og København.
Koncertrækken er følgende:

Læs også  FORPREMIERE: Hør Moon Loves Honeys smukke og melankolske nye single

21. Oktober – Fairbar, Aarhus,
28. Oktober – Cristiania, Copenhagen
7. November – Headquarters, Aarhus

Calming Rivers musik kræver et yderst lyttende øre, og et åbent hjerte. Men det er heller ikke svært at give, når man omsluttes af de folkede og rørende toner.
“Anniversary” er et nummer i samme skuffe, med et 4 minutter langt instrumentalt stykke inden vokalen tilsættes med en passende tekst om stilhed og om opløsningen af fordomme.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Hør “Anniversary” her: