Foto: Eric Kivlin

Den Odense-baserede gruppe Keine Fear For Flanger udgiver på fredag den 1. september deres nye single “Selfpatrol”. Nu kan du høre den eksklusivt lige her.

Keine Fear For Flanger blev dannet i starten af 2016, og har indtil videre offentliggjort deres to singler “Lauraphora” og “The Sunn” på Soundcloud. Det er 10 måneder siden deres sidste udspil, så deres tredje single har været længe ventet.

Gruppen blev startet af Andreas Hosbond og Michael Ludvig Skjoldborg Lyberth, men tæller i dag fem mand, som både tidligere har været – og stadig er – med i forskellige, andre bandkonstellationer som The Road to Suicide, Slaughter Beach og SILQUE.

Læs også  Den danske duo Still The Man debuterer med grungeperlen "Only Logic"

Keine Fear For Flanger bevæger sig i det spændende grænseland mellem psych-pop og alternativ rock med tydelige inspirationer fra 90’ernes lofi-bølge.
Mens “Lauraphora” har en tydelig indie-rocket og lofi lyd, er singlen “The Sunn” og nu “Selfpatrol” to numre med en mere eksperimenterende, alternativ rock-lyd. Det høres især i den fremaddrivende trommerytme, som flere gange undervejs skifter til dobbelt-tempo og dermed skaber en fantastisk variation i dynamik.
I introen til “Selfpatrol” får den vibrerende og resonerende guitar-effekt ‘flanger’ rigtig lov til at udfolde sig, som var det en hyldest til bandets navn. Og guitarerne er generelt langt fremme i lydbilledet hos Keine Fear For Flanger, hvad enten det er de vedvarende rytmeguitarer på alle ottendedele eller de mere frie, distortede figurer.
På “Selfpatrol” topper vokalen denne blanding af stemninger af ved at være kantet og til tider helt Dave Grohl fra The Foo Fighters-agtig (på den gode måde selvfølgelig). Samtidig ligger den forholdsvist langt tilbage i lydbilledet, og på den måde er nummeret både blødt, svævende og kantet på én gang.

Alt i alt er “Selfpatrol” et velskrevet og velafrundet nummer, som Keine Fear For Flanger godt kan være rigtig tilfredse med.

Læs også  DANSK PREMIERE: AyOwA udgiver single med hjælp fra danske, nutidige digtere

Hør det eksklusivt her: