Foto: Morten Aagaard Krogh

Det danske succesrige band Folkeklubben – som du blandt andet kan opleve på Northside i weekenden, og som er et af hovednavne på KOMOS i næste weekend – er i dag klar med en spritny musikvideo til sangen “Slå Flint”. 

Folk/rockbandet Folkeklubben blev folkekært i 2011, da de udgav deres første single, “Fedterøv”, og har siden da udgivet tre album, hvoraf det seneste, Slå Flint! fra 2016, gik ind som nummer et på den danske albumhitliste. Bandet har netop annonceret en omfattende efterårsturné efter at have afsluttet en succesrig forårsturné, men først gæster de nogle af sommerens fedeste festivaler, der blandt andre tæller KOMOS, Northside, Tinderbox og Skanderborg. I den anledning har Folkeklubben netop delt en spritny musikvideo til titelnummeret fra Slå Flint! – en video som er optaget ved sommerens to første festiver, så publikum kan få et indblik i livet på og bag scenen, når Folkeklubben-karavanen kommer rundt i sommerlandet. 

Den lyriske side af “Slå Flint” bygger på et digt af Klas Rifbjerg fra 2006 og handler ifølge bandet om lys og mørke; om oplysning:

“Rifbjergs digtrammer fint filosofien bag Folkeklubben. Fra vi startede i 2011, og så dagens lys en majdag 2011 i Folkets Park på Nørrebro, på pushernes nåde og foran et fåtalligt publikum, har vi slået til. Og det kan godt være, at der de første par år var flere på scenen end blandt publikum, men gnisten var der hos os og tilhørerne og nu brænder der – endeløse rækker af turnéer (600 koncerter rundt regnet) senere! – et bål som vi ikke selv kender rækkeviden af. Platon er den første der med sin hulelignelse beskriver menneskelig erkendelse som en rejse fra mørket mod lyset. ”Slå Flint!” er en sang om lys og mørke; om oplysning. Hvordan du klarer dig som menneske – som band! – som samfund afhænger af din evne til at styre mod lyset,” fortæller bandet.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 46

Se videoen her: