Foto: Peter Kirkegaard
Scene: Meadow
Dato: Lørdag den 12. august 2017 kl. 17.45

Der var masser af bidende guitarer og womenpower, da Feist tryllebandt publikum med sin charmerende person og fantastiske sange, tidlig lørdag aften på Refshaleøen.

Feist – HAVEN Festival 2017
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Der var jubel iblandt publikum, da den pinkklædte sangerinde og musiker Feist åbnede sin koncert på HAVEN Festival med det guitarbårne titelnummer fra 2017-albummet Pleasure. Allerede her var barren sat højt og varslede den beskidte, rockkoncert, som oplevelsen viste sig at blive.

Læs også  Fugleflugten - Bølgevækker

Vi skulle to af Pleasure-albummets numre igennem, før Feist strålende henvendte sig mod publikum og hyldede ’nye drømme’ som optakt til nummeret ”Lost Dreams”. De nye, og langt mere eksperimenterende, rockede numre dominerede også resten af koncerten, men publikum fik også et genhør med ældre Feist-kreationer som ”The Bad in Eachother” fra Metals (2011), ”My moon My man” og slutnummeret ”I Feel it All”, begge fra The Reminder (2007). Sidstnævnte ledte op til fællessang iblandt publikum og var klart en af koncertens højdepunkter.

Koncerten peakede dog for mig langt før det, omkring sjette nummer, ”Any Party”, hvor en velfungerende call n’ respons-seance mellem Feist og hendes mandlige medmusikere gjorde det klart, at Feist i sin kvindelige skikkelse havde kontrollen. Herefter smed hun sin skinnende lyserøde kimono og sin skramlede guitar, viste nipples og bar mave til nummeret ”Sea Lion Woman” (The Reminder, 2007), hvor hun fik det opstemte publikum til at skråle med på ”sea lion!”.

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

På trods af, at jeg måtte gå fra festivalen uden at have hørt hverken ”Limit to Your Love” (The Reminder, 2007) eller ”Gatekeeper” (Let it Die, 2004), leverede Feist et brag af en koncert på Havens største scene. En koncert der lidt overraskede var en fuldblodig rockkoncert, hvilket jeg ellers ikke havde forventet af den canadiske (tidligere) indiepop-sangerinde. Alligevel gik jeg derfra med en lyst til både at skrive musik og lytte til det seneste Feist album igen – og det er lige præcis sådan, jeg synes man skal have det efter en koncert. For at bruge sangerindes egne ord: Feist med sit velspillende band var ”Fucking Awesome!”.