Foto: Lowly // PR

Februar har budt på en lang række af spændende udgivelser, blandt andet er der kommet nyt fra Jonah Blacksmith, Dirty Projectors, Amber Run og The White Album. Der har også været en masse debut-udgivelser denne måned, blandt andet fra Ten Fé, Communions, Lowly, Sampha og Maggie Rogers. Tjek alle de spændende udgivelser fra denne måned ud lige her:

Ten Fé – Hit The Light

Den britiske indiepop-duo Ten Fé udgav tidligere på måneden deres længe ventede debutalbum Hit The Light, som var at finde på vores liste over 35 album vi har glædet os til i år. Debutpladen består af 11 numre, og følger efter stærke singler som “Overflow”, “Twist Your Arm”, “Turn” og “Another Way”, der også allesammen er at finde på Hit The Light. Albummet har været fire år undervejs og har fået sin titel efter dens altoverskyggende tema: at forny sig selv og gå fra mørket og ud i lyset. Hele pladen igennem lykkes det den britiske duo at mixe genrer som americana og psych helt ubesværet ind i deres legende indiepop-univers.

Jonah Blacksmith – Jonah Blacksmith

Det danske folkrock-band Jonah Blacksmith har i lang tid haft en særlig plads i redaktionens hjerte, især efter deres koncert på Tønder Festival sidste år, der både scorede topkarakter fra vores anmelder og fandt sin fortjente plads på listen over de bedste koncerter vi så i 2016. Nu er de aktuelle med deres andet album med titlen Jonah Blacksmith, som udkom tidligere på måneden. Vi fik allerede i 2016 en forsmag på albummet i form af det stærke udspil “Once You Love”, hvor gruppens enorme talent for at skabe en stemning og fortælle en smuk historie gennem musikken igen stod klart. Sæt dig ned og lyt til Jonah Blacksmith – du vil ikke fortryde det.

Rainbrother – Tales From The Drought

De har netop været udvalgt som Ugens Upcoming, og i februar var de klar med deres debutalbum Tales From The Drought. Drengene i Rainbrother spiller stilsikker, elektrisk rock og finder deres inspiration hos kunstnere som Neil Young, Tom Waits og The Doors. Forud for albummet har gruppen udgivet de to singler “Blue” og Break Out”, som har vækket vores opmærksomhed, og vi har glædet os meget til at høre et fuldt album fra Rainbrother. Hvis du endnu ikke kender til Rainbrother, er vi sikre på, at du kommer til det i løbet af 2017. Du kan jo eventuelt starte med at lytte til debut-albummet – det kan varmt anbefales.

Communions – Blue 

Efter at Communions har givet en forsmag på deres debutalbum Blue med de tre singler “Got To Be Free”, “Come On, I’m Waiting” og “It’s Like Air”, har det været svært at vente på resten af albummet. Tidligere på måneden kom det så endelig! Med et umiddelbart og melodisk tag på rockgenren og et fast håndgreb om de ellers så klassiske pop-kompositioner, skaber Communions deres helt egen lyd med forsanger Martin Rehofs karakteristisk vokal og med legende guitarriffs. De tre singler vi fik at høre forud for albummet har afsløret, at gruppens debutalbum har en noget lettere og lysere lyd end deres foregående single- og EP-udgivelser. Vi har glædet os til at høre Communions nye lyd udfoldet på et fuldt album og det kan vi endelig nu.

Sampha – Process 

Vi har her på redaktionen ventet i spænding på Samphas debutalbum Process, og tidligere på måneden udkom det endelig. Sampha vandt vores hjerter, da han spillede i Lille Vega i 2016, hev fire ud af fem stjerner hjem fra vores anmelder, og strøg direkte ind på listen over bedste koncerter i 2016. Med singler som “Blood On Me”, “Timmy’s Prayer” og “(No One Knows Me) Like The Piano” har Sampha lagt et tårnhøjt niveau, og er hurtigt blevet en anerkendt stemme inden for R’n’B-verdenen. Sampha er både producer, sanger og sangskriver, og han har tidligere arbejdet sammen med store kunstnere som Drake, Solange og Kanye West. Vi håber på, at Process bliver hans vej ind i danskernes musikhjerter. Han har i hvert fald allerede en plads i vores.

October Dance – Paradise in Heaven (EP) 

De fem drenge i det danske discoband October Dance blev i februar klar med deres tredje EP Paradise in Heaven. Der var dømt oldschool disco med lyse synthstabs, groovy baslines og lækker percussion over hele linien på Paradise in Heaven. Forud for denne EP har gruppen udgivet singlerne “Night Fight” og Friday”, der begge to har vist bandets evne til at skabe dansable beats, uden at det bliver kliché. Især forsanger Tobias Kiel Lauesens unikke vokal gør, at gruppen får skabt deres hel egen lyd. Paradise in Heaven er seks lækre, funky numre, som du helt sikkert skal tjekke ud.

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

Beachheads – Beachheads 

Det norkse powerpop-band Beachheads var  februar ude med deres første album nogensinde. Gruppen havde forud for denne release udgivet singlerne “Give Me Some Love”, “Una” og “Moment of Truth”. De fire norske drenge fra Oslo, har deres helt egen lyd, og finder inspiration i 80’ernes og 90’ernes punk- og powerpop-bands. Inspirationen høres tydeligt på Beachheads, og man føler som lytter, at man er blevet ført et par årtier tilbage i tiden. Med en organisk og analog lyd af guitar, trommer og vokal tager Beachheads afstand fra alt det elektroniske musik, der i dag findes på markedet. Beachheads er en 12 numre lang plade med en rent ud sagt stilsikker og cool sound. Tjek Beachheads ud hvis du er til lækker guitar og oldschool lyd!

Hajk – Hajk

For få uger siden havde vi det norske band Hajk som Ugens Upcoming, og i februar var de ude med deres debutalbum Hajk. Gruppen laver popmusik, nogle gange i den mere alternative ende af genren, og de har på det sidste været svære at overse. Med singlerne “Medicine” og “Magazine” har de fået opmærksomhed fra samtlige skandinaviske medier, og efter deres seneste single “Best Friend” har det været svært at vente på debutalbummet. Det selvbetitlede album består af 10 numre, der alle befinder sig i et univers af drømmende pop og musikalsk legesyge. Bandet henter deres inspiration hos navne som Father John Misty, Stevie Wonder og Mac DeMarco, så hvis det er navne du kan lide, så skal du helt sikkert lytte til Hajk.

Jesca Hoop – Memories Are Now

Jesca Hoop er en singer-songwriter fra byen Manchester i England. Hun var tidligere denne måned ude med albummet Memories Are Now, der var hendes niende studiealbum. Forud for albummet har Jesca udgivet de to singler “The Lost Sky” og titelsangen “Memories Are Now”. Begge numre var i den stille ende, med en meget bar instrumentering, der er båret at guitar, bas og utroligt flotte vokalharmonier. Altdominerende var Jescas stærke vokal, der med en varm og moden lyd udfyldte de smukke historier der gemmer sig i hver enkelt nummers tekst. Jesca finder sin inspiration i navne som Kate Bush, Joni Mitchell, Leonard Cohen og PJ Harvey, og inspirationskilderne høres også tydeligt på “Memories Are Now”. Jesca har en eksperimenterende stil, og udfordrer på mange måder den typiske singer-songwriterstil. Hendes album Memories Are Now er helt klart et lyt værd! Du har også chancen for at opleve hende live, når hun gæster Atlas til maj.

Lowly – Heba 

Da vi lavede vores liste over 17 navne du skal holde øje med i 2017, havde Lowly klart fortjent en plads på listen. Det danske støjpop-band har med tre singler i 2016 teaset for deres længeventede debutalbum Heba. Denne måned kom det endelig! Med singlerne “Deer Eyes”, “Words” og “Prepare the Lake” har bandet sat rammen for deres debutalbum med et unikt univers af skrøbelig vokal, organiske trommelyde og utallige lag af synths. Gruppen er som et af de meget få danske bands blevet booket til den britiske musikbranchefestival The Great Escape Festival.

Mob War – Overthinking (EP) 

Trioen Mob War er nye på den danske scene, og nu har de udgive deres debut-EP Overthinking. Udgivelsen er ikke en af de helt almindelige, hele EP’en er nemlig indspillet live – og i ét take. Det er ikke kun den traditionelle indspilningsmetode som Mob War udfordrer, de blander også genrer, og gruppen fusionerer hip hop, electronica og rock på deres EP. Overthinking rummer 5 sange, som alle er skrevet, komponeret og arrangeret af trioen i fællesskab. Bandets undergrundslyd har en solid bund, og det hele smelter sammen i et univers af dynamiske grooves og sfærisk vokal.

Amber Run – For A Moment, I Was Lost  

Det britiske rockband Amber Run var denne måned klar med deres andet album med titlen For A Moment, I Was Lost. Forud for albummet udgav gruppen singlerne “Fickle Game” og “Perfect”. “Fickle Game” som den stille sang af de to med skrøbelig vokal, simpelt beat og elektroniske elementer. “Perfect” er en hårdslående rocksang, med et omkvæd fyldt med distortion-guitar. For A Moment, I Was Lost er en 12 numre lang plade, der kommer ud i rockens afkroge, og udforsker både den hårde, tunge side og den stille og melankolske.

The White Album – Songs From The Sun 

Den danske folk-trio The White Album ude med deres andet fuldlængde album. Udgivelsen Songs From The Sun følger efter deres debutalbum The Quiet Strum fra 2014. Gruppen har inden udgivelsen af Songs From The Sun delt to af albummets sange, “One By One” fra 2016 og “For Us To Break Free” fra tidligere i år. I forbindelse med udgivelsen af Songs From The Sun drager gruppen ud på en omfattende Danmarks-tour, der slutter i Vega i København den 1. april. The White Album har skabt deres helt egen version af den nordiske melankolske folk-lyd, der også er fortsat på Songs From The Sun.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Flume – SKIN COMPANION EP II (EP) 

Den australske producer Flume har denne måned udgivet EP’en Skin Companion EP II, der er den anden EP udgivet efter hans meget succesfulde album Skin fra 2016. EP’en er en del af en række udgivelser med musik, der egentlig i sin tid var tiltænk Skin. Skin Companion EP II indeholder fire numre, og Flume får selskab af rapperen Pusha T på nummeret “Enough” og soul-sangeren Moses Sumney på “Weekend”. Det er fire meget forskellige numre, der viser facetterne af Flumes producer-talent. Giv Skin Companion EP II et lyt, hvis du er til elektronisk og velproduceret musik med kant.

Maggie Rogers – Now That The Light Is Fading (EP)  

Den amerikanske sangerinde og sangskriver Maggie Rogers har lige siden udgivelsen af hendes første single “Alaska” fået stor international opmærksomhed. Hendes specielle folk-singer/songwriter-lyd blandet med elementer fra R’n’B har skabt et helt unikt univers, og har skabt utrolig meget hype omkring Rogers. Med udgivelsen af hendes anden single “Dog Days” offentliggjorde hun, at hendes debut-EP var på vej, og nu er den endelig landet. Forud for udgivelsen af EP’en Now That The Light Is Fading har Rogers også udgivet sangen “On+Off”, og alle tre singler er at finde på EP’en, der i alt indeholder fem sange. Du kan læse vores anmeldelse af Now That The Light Is Fading lige her.

Ryan Adams – Prisoner

Den amerikanske sanger og sangskriver Ryan Adams udgav denne måned sit 14. album Prisoner. Forud for denne udgivelse har han udgivet tre singler, der alle er at finde på albummet. De to singler “To Be Without You” og “Do You Still Love Me?” udkom sidste år. Den 19. januar kom så singlen “Doomsday”, der sammen med “To Be Without You” trækker tråde til Adams’ country-opvækst med mundharmonika og akustisk guitar, hvortil “Do You Still Love Me?” giver et tydeligt billede af, at Adams’ også er en rockfan og sagtens kan skrive sange i den stil uden problemer. Prisoner indeholder 12 numre, der breder sig over flere genrer, og pladen har alt fra de stille numre, til de mere vrede.

Dutch Uncles – Big Balloon 

Også det femte studiealbum, Big Balloon, fra britiske Dutch Uncles er ude denne måned. Inspirations-kilderne er blandt andet low-era David Bowie og Kate Bush’s syvende album The Red Shoes, og i stedet for at fortælle én sammenhængende historie består albummet af ti forskellige narrativer. Således spænder temaerne behandlet på pladen bredt over alt fra paranoia og ensomhed til stegt kylling. Ja. Albummet blev første gang teaset i 2016 med titelnummeret “Big Balloon”, som er en uptempo, let og lystig indiepop-hymne, og vi har efterfølgende kunne varme op med singlerne “Oh Yeah” og “Streetlight”.

Animal Collective – The Painters (EP) 

Baltimore-gruppen Animal Collective, der tilbage i 2009 blev vanvittigt populære oven på udgivelsen af det geniale album Merriweather Post Pavilion, har også nyt i ærmet. Det drejer sig om EP’en The Painters, der følger efter 2016-EP’en Painting With. Den nye EP indeholder tre nye tracks, som gruppen indspillede samtidigt med den forrige EP, samt et cover af Martha & The Vandellas’ “Jimmy Mack”. Animal Collective slap for ganske nyligt en lyric video til nummeret “Kinda Bonkers”, som meget godt indkapsler gruppens fortsat syrede, alternative electro-univers.

Dirty Projectors – Dirty Projectors

Da vi lavede vores liste med 35 album vi glæder os til i 2017, så fik Dirty Projectors selvfølgelig en plads på listen. Dengang var alt vi kendte til albummet singlen “Little Bubble”. Siden er der blevet udsendt to andre singler “Keep Your Name” og senest “Up In Hudson”. Siden det sidste Dirty Projectors album Swing Lo Magllan fra 2012, er bandet nu blevet et solo-projekt for frontmanden David Longstreth. Det selvbetitlede album Dirty Projectors indeholder i alt ni numre, der spænder bredt genremæssigt, fra det meget rockede til det mere stille og eksperimenterende. Giv albummet et lyt, og følg med i Dirty Projectors’ spændende udvikling. Læs også vores anmeldelse af Dirty Projectors lige her.

Molina – Corpus (EP)

Den danske sangskriver og sangerinde Molina er i dag ude med sin debut EP Corpus. Molina har været et hypet navn på den danske upcoming scene siden udgivelsen af hendes debutsingle “Salvation” fra 2016. Siden da har sangerinden delt én anden single fra Corpus, nemlig sangen “Hey Girl” der udkom den 9. februar. Molina har sin helt egen lyd, der sender tankerne hen på en moderne Madonna. Med Corpus viser Molina, at hun bliver et meget spændende navn at følge i fremtiden. Læs vores anmeldelse af EP’en lige her.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Half Waif – form/a (EP)

Den amerikanske sangerinde Nandi Rose Plunkett var denne måned ude med EP’en form/a med hendes projekt Half Waif. Form/a er den tredje EP fra Half Waif, og består af seks numre fyldt med alternativ pop. Plunkett har skabt et popunivers hvor alt er muligt, og intet er for alternativt eller avangarde. Forud for form/a har Plunkett udsendt de to singler “Frost Bite” og “Severed Logic”, der også begge to er at finde på EP’en. Half Waif er et super interessant navn på den internationale pop-scene, der har masser af kant og personlighed, og ikke er bange for at skille sig ud fra mængden. Giv form/a et lyt, hvis du trænger til at afbræk fra den radio-venlige og clean cut musik der findes så meget af i dag.

King Gizzard and the Lizard Wizard – Flying Microtonal Banana

De syv australske drenge fra syrebandet King Gizzard and the Lizard Wizard har tidligere offentliggjort, at der i løbet af 2017 vil udkomme intet mindre end fem albums, og derfor fik de også en plads på vores liste over 35 album vi glæder os til i 2017. Denne måned er det første album på gaden med titlen Flying Macrotonal Banana. Forud for udgivelsen har drengene sendt de tre singler “Sleep Drifter”, “Nuclear Fusion” og “Rattlesnake” ud, og alle tre sange tyder på at bandet er gået i retning af en mere trance-inspireret lyd, end deres tidligere så overenergiske og psychede lyd. Giv Flying Microtonal Banana et lyt, og glæd dig til de fire (!) kommende album.

Cosmo Pyke – Cosmo Pyke (EP)

Modellen, skateren og multi-instrumentalisten Comso Pyke fra London udgav denne måned den selvbetitlede debut-EP Comso Pyke. Forud for EP’en har han udgivet de to singler “Social Sites” og “Chronic Sunshine”, der begge viste det høje musikalske niveau som Comso Pyke har. Den low-fi vibe som musikken har, sender tankerne tilbage på lækre sommerdage og gode tider. Med sit unikke mix af både jazz, blues, neo-soul og hip hop, har Comso Pyke skabt sit helt unikke, personlige og varme musikalske univers, som er svært at slippe ud af, når man først har lyttet en enkelt gang. Hør Cosmo Pyke, og se hvad der gemmer sig af talent i den unge brite – du vil ikke fortryde det.

Clap Your Hands Say Yeah – The Tourist

Tidligere denne måned var det amerikanske rockband Clap Your Hands Say Yeah ude med deres femte studiealbum The Tourist. Albummet er opfølgeren til 2014-pladen Only Run. Forud for The Tourist har bandet udgivet hele fire singler. “Fireproof” udkom i 2016, og i år er singlerne “Down”, “Better Off” og “The Pilot” udkommet. De fire singler viser et band, der tør udforske både de hårde og bløde sider af rocken, og med en lækker, stilsikker og fri tilgang til musikken, skaber bandet deres helt egen lyd med lys vokal og tung bas. Hvis du er til lækker rock i alle former, så giv The Tourist et lyt.

Jennie Abrahamson – Reverseries

Den svenske sangskriver Jennie Abrahamsom, som vi næsten lige har haft som vores Ugens Upcoming, er nu ude med sit album Reverseries i hele verden. Albummet har været tilgængeligt i Norden i nogle uger, men i slutningen af februar blev albummet udgivet world wide. Forud for Reverseries har Jennie udsendt singlerne “To The Water”, “Bloodlines” og “Anyone Who”. Jennie Abrahamsons lyd er pop fyldt med nerve og kant, og hun finder sin inspiration i 80’ernes og 90’ernes lyd. Lyt til Reverseries og opdag Jennies enorme talent.

Sonja Hald – Klæk!

Klæk! sagde det da vasalstaten Danmark gik i krig. Klæk! sagde det, da Finansministeren solgte sit land og Skat pissede milliarder væk for et par fadøl. Klæk! sagde det da sindet fik nok og måtte udvide. Og klæk! siger det når Sonja Hald følger op på debutalbummet Vækstplanen med deres andet stærke album Klæk!. Det er nu slaget skal stå og det er ikke for tøsedrenge. Sonja Hald er et byggeprojekt af en gruppe frie musikere fra det danske midtland. Musikkens tilblivelse sker gennem en serie af fortrolige besvangringer og indspilles i al hast for at bevare den friske aroma. Sonja Hald er en skydefærdighed i dansk litteratur, der hilser tilbage på blandt andet C.V. Jørgensen og Eik Skaløe og gruppen har blandt andet turneret rundt i landet med Magtens Korridorer, Folkeklubben eller Kim Larsen. Læs vores anmeldelse af Klæk! lige her.