Foto: Rikke Kolind
Scene: Countdown
Dato: Tirsdag den 27. juni kl. 16.30

Det var en koncert med fuld smæk på fra første slag, da Farveblind i dag indtog Countdown scenen med 180 kilometer i timen. 

Farveblind - Roskilde Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Det var med fuld knald på fra start, at Farveblind lagde ud med debutsinglen “Wasteful Talk”. Det hårdtslående nummer ramte publikum lige i maven som en elektronisk knytnæve, og herefter fortsatte duoen med at dele musikalske lussinger ud på kryds og tværs, med det ene tunge party-nummer efter det andet.

Læs også  Pinemoon udsender debutsingle og musikvideo

Der samlede sig hurtigt et stort publikum foran Countdown scenen, mens første nummer blæste ud af højtalerne, og den ene halvdel af duoen, Magnus Pilgaard Grønnebæk, energisk råbte i mikrofonen, om “vi nu også var klar?”. Det var publikum i den grad. Selvom solen stod højt på himlen, og promillerne endnu ikke havde nået sig max, så var publikum med på Farveblinds præmisser lige fra starten. Efter at have slynget et par tunge numre ud over scenekanten, blev sangerinden JÆRV introduceret, hvilket var et kærkomment afbræk fra de ellers backtrack-baserede vokalspor.

Herefter fulgte en række numre, som Mathias introducerede med ordene: “Ja, vi laver også techno. Her kommer det.” Gennem de efterfølgende sange fortsatte duoen med at have konstant kontakt enten med hinanden eller publikum. Der var stor spilleglæde at spotte gennem hele koncerten, og de to musikere bar den elektroniske musik udover scenekanten, og direkte ud i publikums ansigter med deres tilstedeværelse og musikalitet. Der blev slået hårdt, så hårdt at trommeslager Jens Asger Lykkeboe Mouritzens ene bækken måtte en tur på gulvet. Det resulterede dog blot i, at han efter nummeret hentede det triumferende tilbage over hovedet – til publikums store begejstring.

Læs også  Arcade Fire og 11 andre navne til Haven Festival 2018

Havde himlen været mørk og publikums promille en del højere, havde Farveblinds nattelige koncert på Roskilde nået det fulde potentiale. Det blev dog stadig til en hårdtslående fest på en solbeskinnet tirsdag eftermiddag.