Foto: Bjørn Giesenbauer

Vi har spurgt Efterklang, hvilke tre sange der er i heftig rotation hjemme hos dem lige nu.

Med fem albums og en opera på CV’et, har Efterklang længe markeret sig på den danske scene, som et af de mest succesfulde danske ensembler, indenfor eksperimenterende musik. Deres hybrid af klassisk og rytmisk musik er en unik lyd der er svær at efterligne, ikke mindst på grund af deres brug af utraditionelle lydkilder. Den førnævnte opera, LEAVES – The Colour of Falling, er netop udkommet. I den anledning har vi snakket med Rasmus Stolberg fra gruppen, og bedt ham anbefale os sine tre yndlingssange lige nu. Og der har da også sneget sig en enkel opera arie med.

Læs også  Videopremiere: Death Machines nye musikvideo emmer af dysterhed i et rødligt skær

Deantoni Parks – Don’t
“Jeg indser nu, hvor jeg har sagt ja til at vælge tre sange jeg hører på repeat, at jeg sjældent hører enkelte sange på repeat. Såvidt jeg husker, er den eneste sang som jeg har spillet igen og igen den seneste tid “Don’t” med Deantoni Parks. Jeg faldt over den ved et tilfælde, og blev med det samme fanget. Jeg har prøvet at høre hele det tilhørende album, men det er som om, at det kun er denne sang der virker for mig.”

Jussi Björling – Nessun Dorma

“Den her sang er jo nok et af de største mainstream hits nogensinde i den klassiske verden. Det er fra Puccinis opera “Turandot”, og det er sådan en sang, som alle har hørt på en eller anden måde, bevidst eller ubevidst. Jeg hørte den senest da Mads fra Efterklang og jeg sad fast i noget trafik for nogle uger siden, med tømmermænd. Mads satte meget uventet denne her på for fuld volumen, og det løftede stemningen. Vi hørte Pavarottis berømte udgave, men nu får i den her i Jussi Björlings version. Men jeg synes også i skal glemme fordomme og hviske alle de sleske Pavarotti minder væk, og høre hans version. Det er store sager! Det er netop det, som jeg finder fascinerende ved opera. Her behandles de store følelser, og der er fri passage til virkelig at give slip, og trykke følelsesspeederen i bund.”

Anden Enhed – Andet Afsæt

“Fra deres album ‘Første Halvår’, som jeg synes er en af de bedste danske pladeudgivelser i det forgange år. Anden Enhed er Michael Mørkholt og Andreas Pallisgaard, og i Anden Enhed sætter de deres analoge synths i symbiose, og farer afsted til fjerne galakser fyldt med matematik og mystik.”