Foto: Petra Kleis

Som en vaskeægte torsdags-surprise er debutsinglen “Remedy” blevet pre-released i dag. Læs her om nummeret og lær kunstneren bag bedre at kende. 

Christine Kiberg er en dansk popsangerinde, som går under navnet Ea Kaya, og “Remedy” er simpelthen hendes debut-udspil. Det er dog ikke første gang vi støder på hende og hendes musik. Allerede som 15-årig havde Ea Kaya succes og mange views på sin youtube-kanal, og hun har også begået sig som sangerinde i både et soul/funk-band og et pop-projekt, før hun tog skridtet videre og påbegyndte en solokarriere – hvilket indtil videre har resulteret i en optræden på SPOT Festival i år.

Læs også  Pinemoon udsender debutsingle og musikvideo

Dette første udspil er en upåklagelig popbanger; synthsiden inddrager mange let afdæmpede elementer, der leder tankerne mod produceren Diplo; vokalen er på én gang smuk og frembrusende, og den klinger lidt som et mix mellem MØ og Zara Larsson; og så bygges nummeret godt op fra vers til omkvæd, så man virkelig mærker nummerets punchline som et klimaks.

“You can fuck it up if you want to // I still need you”.
Det er dén punchline, som indrammer essencen af, hvad nummeret handler om. Til et velsmurt, hårdtslående elektronisk beat synger Ea Kaya om den person, hun egentlig burde give slip på, fordi personen ikke er god for hende. Men med forelskelse følger afhængighed, og personen er samtidig hendes ‘remedy’, når hun har det skidt:

“‘Remedy’ er en sang om giftig kærlighed. I et forhold er det sjældent, at begge parter vil have hinanden ligeligt. Så snart du får følelser for nogen, kan du ikke undgå at blive lidt afhængig. Hvis du er nede, kan han få dig til at glemme dine problemer for en stund og han bliver modgiften til dine mørke sider. Men det er risikabelt, for hvis han finder ud af det, vil han måske udnytte den magt, han har over dig.” 

Sådan udtaler Ea Kaya selv om den ambivalente følelse, som sangens lyrik giver udtryk for. Når den følelse kombineres med lyden af sangerindens stemme og de mange cool pop-elementer, som nummeret har at byde på, så rammer det én lige i hjertet.
Et højst likeable hit, som du kan give et lyt lige her:

Læs også  PREMIERE: J. Bruno ønsker dig et godt nytår