Foto: PR

Ja tak, ja tak og ja tak! Norske dePresno har udgivet sin nye EP, The Last of the Romantics, og en musikvideo til “Mr. Big”. Med fire velproducerede singler rammer den unge musiker plet med den slags musik, som man bare kan høre igen og igen… og igen. Og som man vil have mere af.
Heldigvis har vi haft et interview med dePresno, hvor han afslører, at han allerede er igang med nyt materiale. Læs om interviewet, se musikvideoen og lyt til EP’en her. 

dePresno er en 21-årig musiker fra Bergen i Norge, som i dag udgiver sin anden EP. Som en del af det øvrige Bergen-crew (Sigrid, Sløtface og mange andre) har han flair for sangskrivning. Allerede som fireårig fik han stukket en guitar i hånden af sine forældre, og som 17-årig fik han en gave af sin bror, som har været ret så banebrydende for hans efterfølgende karriere. Broren havde nemlig arrangeret en session for dePresno i et studie, og da studieproduceren først hørte hans stemme, signede han ham straks og blev hans manager. Herfra må man sige, at det har taget fart.

Sangeren har en meget særegen dyb og sprød røst, som man ikke rigtig hører hos mange andre mandlige sanger i så ung en alder. Hans musik er ganske ligetil og ørehængende, og man kan sådan set sagtens høre The Last of the Romantics på repeat et par gange eller fem, uden at blive træt af musikken. Den er velproduceret, lækker og fyldt med dePresnos upåklagelige charme.

Track-by-track

På kun fire singler rammer dePresno forskellige følelsesmæssige stemninger, som alle er flot præsenteret igennem primært synthbaserede og poppede lydbilleder.

“Breathing” er et tilbagelænet, feel-good track, der handler om at gøre præcis det, man har lyst til:

“Breathing handler om selvoptagethed, og hvordan det nogen gange er en nødvendighed. Nogen gange er du nødt til at tage en pause og gøre præcis, hvad du har lyst til!”

Handlingen på “Give Me Your Number”, et nummer meget i stil med “Breathing” og fyldt med synth-elementer, er ifølge dePresno selvsagt: “Det er ligesom en ode til akavet flirten og desperationen hos visse fyre.”

“Mr. Big” handler om noget så humoristisk som forholdet mellem Carrie og Mr. Big, to karakterer fra komedieseiren Sex and the City. Da den her singleforløber blev udgivet, skrev vi blandt andet:

Læs også  SHERPA udsender stærk og drømmende single "Fornever"

“Singlen er bygget op omkring en blanding af en dyb, sprød vokal og elektroniske elementer som store, distortion-blæserhits og et melodisk synthtema. Det er skiftevis dePresnos vokal og synthtemaet, der er i fokus, og dette er meget bærende for nummerets karakter.” 

Om nummeret siger dePresno selv, at han blev vild med karakterernes rebound-fyldte op-og-ned-forhold efter at have ‘binge-watched’ hele serien.

Det sidste nummer på EP’en, “Illuminate”, er faktisk det eneste, der ikke har været en singleforløber forud for fredagens udgivelse. Jeg spurgte dePresno lidt ind til, hvad det her nummer tilføjer til de resterende for at give et overordnet udtryk på EP’en. Til det svarede han:“Den tilbyder mere af den sårbare dePresno, som folk har relateret til før.”

“Illuminate” har et lidt dybere tema end de øvrige tre drengerøvsnumre, så det passer rigtig godt, at det hele bliver meget mere low-key og balladeagtigt, fordi det viser en mere følelsesladet side af dePresno:

“Illuminate handler om at have mennesker til at hjælpe dig ud af de mørkeste tider. Når du har det ad helvedes til og dit liv bare stinker, så er det vigtigt at have nogen at støtte sig til!” 

På EP’en og med musikvideoen viser dePresno altså flere sider af sig selv. Han søger med “Illuminate” noget af det mere inderlige og følsomme output, som han bød os på i sin første EP Forever. Men vi ser også den drengerøvede, frigjorte sjæl, der kan lide at gå i byen, flirte med tøserne og generelt bare gør, hvad han har lyst til – for det er det, der giver mening for ham og gør livet sjovt. I virkeligheden er de tre første numre bare fortællingen om at være en ung fyr i starttyverne, og det er meget inspirerende at lytte til og se på. Det er ifølge ham selv også det, han prøver at vise med musikvideoen til “Mr. Big”: “Det var vigtigt for mig at vise, at jeg er 21 og lige så glad for at gå i byen som enhver anden.”

Musikvideoen

Og lad os så lige dykke lidt ned i musikvideoen, som du kan se herunder. I videoen ser vi dePresno føre sig selvsikkert frem, både i lækkert suit og i et casual outfit med hawaii-skjorte. Det hele foregår på et stort, åbent kontor, hvor han befinder sig henholdsvis tilbagelænet i kontorstolen bag skrivebordet, afslappet i en lædersofa, og dansende oppe foran kameraet. Nå ja, og så også på en 50’er-scene med 50’er-mikrofon, hvor han virkelig shiner med et blinkende “BIG”-skilt i baggrunden. I det hele taget er hele kontorets stil 50’er-lignende, og så er dePresno for nice i den her video med en overlegen player/smartass-attitude.

Læs også  3 nye navne til p6 Beat Rocker Koncerthuset 2018

Det er han især, når han danser rundt i kontorets blinkende neonlys, hvilket jeg simpelthen blev nødt til at spørge ham om. For hvis man sætter sig i hans sted, så må det alligevel føles akavet at skulle danse helt afslappet rundt foran kameraet (og sikkert et helt filmcrew) til lyden af sin egen musik, ved højlys dag, i et stort lokal – og så selvfølgelig helt alene. Til det svarede dePresno:

“DET ER SÅ MÆRKELIGT! Men efter at have gjort det et par gange og bundet en redbull var det hele okay. Gutterne fra Fill In Productions er fantastiske at arbejde med, så selvom det var en 18 timer lang dag, nød jeg hvert eneste sekund af det.” 

Han udtaler så samtidig også, at både de værste og bedste reaktioner på musikvideoen i det hele taget omhandlede hans dans, så han har da ihvertfald fået noget omtale ud af den. Se den her:

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 46

Flere gode ting på vej

Hvor er det dog egentlig ærgerligt, at den her EP kun indeholder fire singler. Men så kan man trøste sig ved, at dePresno fortæller, at han er igang med at skrive og producere et fuldt album. Han skal bare lige tage sig sammen:

“Jeg er i gang med at skrive et album! Så forhåbentlig tager jeg mig snart sammen og får det gjort! Men det er mit debutalbum, så jeg har virkelig ikke lyst til at forhaste det. Det er nødt til at føles rigtigt!” 

Han fortæller, at han henter meget hjælp udefra til sin skrivning og produktion, og nævner især Askjell Solstrand, som har været med mere eller mindre fra starten af. Med hjerter ud over det hele siger dePresno:

“Masser af kærlighed til alle, der gav en hånd med på EP’en.” 

dePresno føler sig i skrivningen meget inspireret af musikeren Jack Garratt, som han har et “kæmpe mandecrush” på. Og jeg tror godt, at vi kan sige, at vi crusher lidt (meget) på dePresno også. Især når jeg spørger ham om alternativer til musikkarrieren, og han med et smil svarer:

“Jeg er vel fucked, hvis folk ikke kan lide min musik.”

Med charme, selvtillid og lækkert hår er han på mange måder bare ‘den sidste romantiker’, og det passer os helt fint. Vi glæder os til at høre meget mere fra den unge nordmand, og vil i mellemtiden høre The Last of the Romantics på repeat: