Foto: The Last Shadow Puppets // Zackery Michael

Endnu en måned går på hæld, ja faktisk et helt år. Vi ser tilbage på nogle af de gaver, vi fik op til jul i form af nye udgivelser fra en stor variation af danske- og udenlandske kunstnere. 

Barselona – Mixtape II 2016 – den 2. december
De to unge efterskolevenner i Barselona har sans for at sprede varme sommervibes i det nordiske klima. De udgiver selv deres tropiske pop, via Soundcloud, og har tidligere været Ugens Kanon hos KarriereKanonen. Barselonas numre leder tankerne hen på andre danske popbands som Karl William, Scarlet Pleasure, og Phlake.

Childish Gambino – “Awaken, My Love!” – den 2. december
Donald Glover er sprunget ud som soulsanger, og det er vi utroligt glade for. “Awaken, My Love!” er virkelig lækkert flødeskum til din vinterkakao. Efter at have udgivet rapmusik som Childish Gambino, var tiden åbenbart inde til at skifte musikalsk spor.

Peter Doherty – Hamburg Demonstrations – den 2. december
Frontmanden i The Libertines og Babyshambles og rockens evige enfant terrible, Peter Doherty, leverede lidt af et solocomeback, da han i starten af december udgav hans andet soloalbum, Hamburg Demonstrations. Doherty har leveret en solid lydcollage, der byder på rå fortællinger, en hyldestsang til Amy Winehouse og ofrene i Bataclan-angrebet, og Doherty slår sit navn fast som en af rockens dygtigste sangskrivere. Det blev dog ikke til mere end en middelkarakter i vores anmeldelse, som du kan læse lige her.

Læs også  Loyle Carner - Pumpehuset

Lewis Fieldhouse – Theodor Washington and the Central Valley den 2. december
Den crowdfundede debut fra den britiske sanger og sangskriver Lewis Fieldhouse er en usædvanligt stærk debut. “Håndværket er i orden og sangskrivningen er enkel, men yderst effektiv,” skrev vores anmelder, og kvitterede med 4,5/5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

RA – Then I Woke Up In Paradise – den 2. december
Post-punkerne fra Malmø i RA har med deres seneste EP skabt et værk, der damper af kulde og skandinavisk mørke. På trods af, at titlen på EP’en leder tankerne hen på himmelske tropehaver, lyder den, som hvis Depeche Mode remixede Joy Division.

The Last Shadow Puppets – The Dream Synopsis EP – den 2. december
Rockduoen The Last Shadow Puppets aka Alex Turner og Miles Kane, vendte stærkt tilbage i år med deres andet album Everything You’ve Come To Expect. Den efterfølgende EP indeholder både sange fra den førnævnte plade, samt en række covers, som gruppen havde med på deres turné tidligere i år. EP’en er indspillet live i studiet på en enkelt dag.

Band Ane – Anish Music V – den 9. december
Den elektroniske komponist, Ane Østergaard, har i 10 år udgivet musik som Band Ane. På den femte udgave af “anisk” musik, har Band Ane kastet sig over en langt mere ambient og eksperimenterende lyd end hidtil. Den kun tre numre lange EP indeholder blandt andet lyde fra diverse synthesizere, bor, hydrofoniske kontaktmikrofoner, klaverstrenge med sirup og hostesaft, 17 sekunders rumklang fra cisternene i Søndermarken, lyde fra Tingbæk kalkminer, flagermus, orgler, vinger, en ubåd, smat og mudder.

Læs også  Mød Emma Markvad, endnu en ung ildsjæl i den danske musikbranche

J.Cole – 4 Your Eyez Only – den 9. december
North Carolina-rapperen J.Cole vendte i december tilbage med sit fjerde studiealbum, 4 Your Eyez Only, hvor han berører emner som kærlighed, forældreskab og liv og død, og gør det med samme laid-back producerede stil med fokus på lyrikken, han har perfektioneret og gjort til sit eget.

Outer Region – Outer Region 2 – den 13. december
Outer Region
har fået både kunstner- og albumnavn fra den ø Niels Thorhauge opholdt sig på, under skabelsen af sit rockede og eksperimenterende debutalbum. Øen lå så langt oppe i Nordnorge, at gængse postnumre ikke var i brug. I stedet adresseredes brevene til Outer Region 2. Den isolerede verden på øen, samt rock fra 90’erne og 00’erne, har været inspirationen til Thorhauges soloprojekt.

Læs også  Eerie Glue er ude med første-singlen fra kommende, fjerde EP

Yung Lean – Frost God – den 14. december
Der er gået mode i surprise releases, og den følger rapperen Young Lean, hvis overraskelse Frost God følger i hælene på det ellers også nye album Warlord. Albummet består af otte sange, som blandt andet A$AP Ferg og Adamn Killa medvirker på.

Vellness Plader –Vellness Mixtape vol. 3 – den 16. december
Det fremadstormende, selvstændige musikkollektiv og pladeselskab, har udgivet deres tredje mixtape på et år. De bands, der er med i Vellness familien, er typisk kendetegnet af en lo-fi og eksperiementerende popmusik. Dette mixtape indeholder tracks fra blandt andre Anders Boserup, Hong Kong, Clarissa Connelly og Franske Piger.

Kid Cudi – Passion, Pain & Demon Slayin’ – den 16. december
Mange rygter om depression har omgivet Scott Messcudis person op til udgivelsen af hans seneste album under aliaset Kid Cudi, og den hele 87 minutter lange Passion, Pain & Demon Slayin’ beskæftiger sig da også en hel del med netop personlige problemer som gennemgående tema. Produktionerne er tunge og mørke, og Cudi er, som altid, klar med en lidenskabelig og uortodoks stemme.