Foto: Sziget
Scene: OTP Bank Stage by A38
Dato Lørdag den 12. august 2017 kl. 23.45

Jeg fik næsten et oppustet kondom i hovedet til Crystal Fighters i går, men sekundet før, det ramte mig, blev det slået afsted af en tilfældig koncertgænger, en hverdagens helt, so to speak, og sendt videre afsted gennem publikum. Der var, mildt sagt, rigtig mange ting, jeg ikke kunne lide ved koncerten.

Crystal Fighters – Sziget Festival, Budapest 2017
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

For det første synes jeg, at lyden var halvringe. Forsanger Sebastian Pringles vokal blev ofte grødet, og det var sommetider umuligt at høre, hvad han sang. Jeg synes, at hele Crystal Fighters‘ koncept, hele blandingen af world, folk og dance, pseudo-hippie-imaget med univers, brødre og søstre virker underligt, forlorent og utiltalende. Jeg synes i princippet, at det er fint at blande organiske elementer ind i et elektronisk univers, men når lyden er så dårlig, og der ikke bliver gjort plads til det, er det ligegyldigt, om man så spiller ukulele eller jødeharpe, for det har ingen effekt. Jeg synes, det var irriterende, at der ikke var nogen som helst form for retning på koncerten, at der blev skudt i øst og vest uden at vise nogen tanke bag. Jeg synes, at bandets udklædning, unaturligt høje energi og sceneudsmykningen med det, der formentlig har været plasticgræs og -planter faldt til jorden, fordi det blev for påtaget og for gøglet. Jeg synes på ingen måde, at noget som helst af bandets musik havde nogen egentlig effekt.

Læs også  PREMIERE på ny musikvideo til "Stay" af Saint Best

Publikum elskede det. Som i virkelig elskede det. De gik amok med bandet, sang højt med på deres hits og gav dem alt det kærlighed, de bad om undervejs. De virkede lykkelige over Crystal Fighters’ energi og købte fuldstændig ind på præmissen, at man ikke skal tænke for meget over musikken, hvis man gerne vil have en fest. Sceneteltet var proppet til det yderste, og jeg så ikke en eneste koncertgænger, der ikke smilte bare en lille smule, ikke virkede bare en lille smule lettede, jeg så ikke en eneste koncertgænger, der ikke så ud til at nyde koncerten.

Jeg synes i bund og grund, at Crystal Fighters’ musik og eksistensberettigelse er en lille smule forfærdelig, og af den grund kommer jeg aldrig nogensinde til at synes, at det var en god koncert. Men jeg kommer aldrig nogensinde til at negligere, at så mange mennesker tilsyneladende elsker det, og at Crystal Fighters kan fremprovokere så meget energi, livsglæde og fest.

Læs også  Eerie Glue er ude med første-singlen fra kommende, fjerde EP

Jeg fik næsten et oppustet kondom i hovedet til Crystal Fighters i går. Jeg kommer aldrig nogensinde til at få lyst til at puste et kondom op og kaste det ud mod publikum. Men det var der 20-30.000 mennesker, der havde lyst til lørdag aften i Budapest.