Foto: Henriette Dan Bonde

Traditionen tro afholdes Copenhagen Songwriters Festival i denne uge på Onkel Dannys Plads, og i aften kl. 18 åbnes der for hovedprogrammet.

Copenhagen Songwriters Festival startede i 2009 og opstod oprindeligt som et samarbejde mellem den amerikanskfødte musiker Brett Perkins og den daværende kulturanstalt ’Kultur Vesterbro’. I 2014 blev festivalen etableret som forening, og i dag drives den udelukkende af frivillige kræfter.

Dette års festival åbnede allerede i tirsdags, og i dag skydes hovedprogrammet i gang. Siden festivalens opstart har målet være at åbne publikums øjne for den nordiske sangskriverscene, og trofaste festivalgængere vil helt sikkert ikke blive skuffede over dette års line-up.

I løbet af de næste par dage kan du blandt andet opleve:

Torsdag den 31. august

Martin Tomlinson kl. 18.30
”..this sunday morning, maybe it’s a tuesday, who cares” synger britiskfødte Martin Tomlinson blandet andet, når han med udgangspunkt i folk og blues folder sit digteriske talent ud på scenen.
Tomlinson var i sine tidlige år heftigt influeret af navne som Bob Dylan, og allerede som teenager begyndte han at skrive tekster. Der er en charmerende ’måske regner det på os, men vi to er da bare ligeglade’-attitude over hans sange, så hvis du godt kunne bruge et pift af denne form for optimisme, er han at finde på Vesterbro i aften.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

 

Mirja Klippel kl. 21.30
Sidste år blev Mirja Klippel kåret som Årets Sangskriver til Danish Folk Awards, og i aften gæster hun Forsamlingshuset.
Gennemgående for hendes musik er en særpræget nordisk tone; kolde vinde og storslået natur sætter scenen for de musikalske udfoldelser. Hendes tekster er poetiske og eftertænksomme, hendes stemme let og delikat og i aften får hun opbakning af Alex Jønssons karakteristiske og betagende elguitar.

Læs også  Videopremiere: Death Machines nye musikvideo emmer af dysterhed i et rødligt skær

 

Fredag den 1. september

Black Dog Howl kl. 23.00
I sidste uge udkom Black Dog Howl’s debutalbum Psalms, og i denne uge kan de opleves live på Copenhagen Songwriters Festival.
De to musikere Mazdak Khosravi og Signe Møller Rosendal beskriver selv bandets musik som en form for sydstatslig, goth-blues, og det er faktisk lige præcis, sådan de lyder. En form for afslappet selvsikkerhed danner rammen for den rustne guitar, de slæbende beats og Khosravis Tom Waits-lignende vokal. Dystre fortællinger i bedste bodegastil.
Læs vores anbefaling af Psalms her

Lørdag den 2. september

Bright Blue Gorilla kl. 21.30

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 42

I 1990 sagde Michael Glover og Robyn Rosenkrantz deres jobs op i L.A. og solgte alt hvad de ejede – bortset fra deres guitarer altså. De drog mod Europa for at overgive sig til musikken, og har i dag både flere musikudgivelser, film og live-shows på CV’et.
Bright Blue Gorillas musik er omtrent så troubadour-agtig, som den kan blive; energisk, temmelig lalleglad og ganske underholdende. Et skud solskin til din september.

Programmet er overordnet set spækket med masser af fede koncerter, så hvis du foreløbigt kun har planer om at kede dig i weekenden, så smut forbi Onkel Danys Plads i stedet for.

Se det fulde program her