Foto: Therese Buch Andersen

Den fire år gamle københavnske festival for psych-musik har i dag måtte meddele, at de desværre bliver nødt til at aflyse festivalen, der skulle have fundet sted for syvende gang den 12.-14. oktober på KPH Volume. 

“Når drøm og virkelighed ikke længere hænger sammen, er det på tide at vågne op.”

Sådan udtaler arrangørerne for Copenhagen Psych Fest sig i dag sig i en pressemeddelelse, der tydeligvis er skrevet med et meget tungt hjerte.
Festivalen har ikke kunne samle nok billetter ind i tide, og en uge før festivalen er der kun solgt 5% af alle billetterne mod 60% sidste år.
“Det er simpelthen økonomisk ansvarligt at fortsætte”, forklarer formanden for festivalen Kasper Fjord. Derfor har festivalen indstillet billetsalget med øjeblikkelig virkning og Copenhagen Psych Fests Venner indstiller konkursbegæring.

Kasper Fjord udtaler desuden:
“Det sidste år har været hårdt for foreningen Copenhagen Psych Fests Venner, hvor vi har haft store udfordringer med gæld og manglende opbakning, og vi er trætte af at kæmpe. Det at være koncert -og festivalarrangør er et reelt fuldtidsarbejde, og det er vigtigt at understrege at ledelsen har arbejdet ulønnet og Copenhagen Psych Fests Venner til dags dato stadig er en non-profit organisation. Måske det, at have været den sidste psych fest tilbage i norden, er et signal om at en æra er ved at være slut.”

Festivalen har gennem de sidste par år præstenteret det danske publikum for den brede psych-genre, som også udgøres af både shoegaze, støjrock, garagerock og postpunk.

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

Festivalen og Ledelsen for Copenhagen Psych Fests Venner udtrykker deres dybeste beklagelse over situationen, og takker alle der gennem årene har støttet op omkring psych-scenen.