Foto: Nicklas Krarup Larsen
Scene: Meadow
Dato: Fredag den 11. august kl. 15.15

Bright Eyes-frontfigur Conor Oberst leverede sammen med sit band en god koncert, som viste, hvilken rockstar den amerikanske musiker er, men samtidig var hæmmet af mudret lyd og skrattende mikrofoner.

Conor Oberst – HAVEN Festival 2017
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Der var god stemning iblandt publikum, da den amerikanske sangskriver og guitarist Conor Oberst åbnede festivalens største scene, Meadow, fredag eftermiddag i de rå og industrielle omgivelser på Refshaleøen. Stemningen holdt ved lige indtil slut, og hvis bare solen havde skinnet over Refshaleøen, havde jeg muligvis kunnet se igennem den mudrede lyd, som desværre prægede koncerten hele vejen igennem.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

For på trods af guitaristens farverige t-shirt og blomstrede guitarrem, og pianistens åbenlyse passion for musikken og publikum, så gjorde den mudrede lyd og Obersts skrattende mikrofon koncerten ufuldkommen. Det var værst i starten, da klaveret (som ellers var velspillet og leverede nogle fine melodiske figurer) var alt for højt, og udover at overdøve Obersts tekstunivers gjorde violinisten overflødig.

Setlisten bød både på numre fra Obersts soloprojekt og fra det amerikanske indie-rock- band Bright Eyes, som musikeren er en del af, og koncertens højdepunkt var klart, da han mod slutningen af koncerten spillede Bright Eyes-nummeret ”Lua”. Her fik Oberst sammen med pianisten, der nu spillede harmonika, lov til at brillere som singer-songwriter med sin forslåede akustiske guitar og et velkendt omkvæd, der resulterede i fællessang iblandt publikum.

Det, som fungerede godt for mig, var hele den afslappethed, som koncerten bar præg af. Både musikken (trods en smule ensformighed akkordmæssigt og melodisk, men som i stedet vandt på stærk dynamisk udvikling og iørefaldende omkvæd), bandets look og nærværet havde potentialet til at gøre det til en god start på HAVEN – for enhver festivalgæst. For selvom Oberst selvfølgeligt og åbenlyst er en del af en bestemt tradition inden for populærmusik, så overbeviste han mig af flere omgange om sin individualitet.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

Hvis man er Bright Eyes eller Conor Oberst-fan, har man fået det, man forventede af koncerten på HAVEN i dag – en vaskeægte rockstar med solbriller og hipsterband, som, udover at spille godt, tydeligt er vant til at stå på scenen i en sådan konstellation, som en del af det image, som Conor Oberst har.

Læs også  Videopremiere: Death Machines nye musikvideo emmer af dysterhed i et rødligt skær

Hvis man, ligesom mig, er mere ny i Obersts univers, har fredagskoncerten været en god start på HAVEN, men næste gang, vil jeg gerne kunne høre lidt mere tekst og mindre mudder.
(Til gengæld tror jeg, at Oberst er chillern at drikke øl med. Det har jeg tænkt mig at gøre nu.)