Foto: Adrian Sølberg
Udgivelsesdato: 3. februar 2017
Pladeselskab: Fat Possum Records

Communions har med deres debutalbum skabt et rum der oser af ungdommelig kærlighed.

Communions – Blue
5 Anmeldelse
Anmeldelse
Få danske bands har spredt lige så mange ringe i vandet, nationalt såvel som internationalt, som Communions. Efter deres ganske suveræne selvbetitlede EP fra 2015 markerede kvartetten sig som et de musikalsk dygtigste bands i kongeriget, og imponerede mange med deres gennemførte post-punkede lyd. Der var derfor glæde hele vejen rundt, da bandet i 2016 annoncerede deres første fuldlængde udgivelse, Blue, og samtidig begyndte at udgive singler med et lysere udtryk end hvad man hidtil havde hørt fra dem.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Der går lige knapt et taktslag før “Come On, I’m Waiting” blæser derud af og åbner Blue med et energi- og intensitetsniveau der bliver bevaret hele vejen igennem. Udtrykket og lyden er lysere og mere tilgængeligt, og deres shoegaze-indie har nu fået besøg af passager med rødder i collegerocken. Samtidig hviler der dog over albummet en behersket autencitet som skinner igennem på alle numrene. Lige fra den energisk fængende “She’s A Myth”, over den helt sensuelle og inderlige “Midnight Child” og til den evigt ungdommelige “Eternity”.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Jo, teksterne er af og til lige lovligt banale. Nogle af numrene bliver båret af en anelse for forsimplede guitarriffs, og en pæn del af albummet står sådan set på grænsen til en omgang kvalmende stadionrock. Men det lyder bare ikke sådan. Det lyder af Communions, det lyder af fire drenge fra København der spiller rockmusik. Hele albummet summer af ungdommelig nerve, af en oprigtig inderlighed. Det er legesygt, men stadig utrolig tight og det er simpelt, men med en kompleks dybde under overfladen.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Det skinner igennem på hele albummet, at Communions er gået til albummet med en ukuelig vilje, og det har skabt dem et utroligt rum, hvor de kan gøre hvad de vil, og idet, at de gør det, slår de hovedet på sømmet, og har lavet et album der lyder af ungdommelig kærlighed.

Anmeldelse