Foto: Liisa Leesment, by:Larm
Venue: Blå, Oslo
Dato: den 3. marts 2017

Drømmepopgruppen spillede på hjemmebane på festivalens tredjedag.

Chain Wallet – by:Larm 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Når man er i Rom må man gøre som romerne, som man siger, og derfor har jeg på by:Larm festivalens tredje dag sat mig for at nyde noget norsk musik. Nærmere bestemt, Chain Wallet fra Bergen. Byen er kendt for at være lidt af en hovedstad for norsk musik, og er hjemsted for blandt andre Kings of Convenience, Röyksopp og Aurora.

Læs også  King Krule - The OOZ

Chain Wallet lyder for mig som hvis slackerrockeren Mac DeMarco kastede sig over dream pop genren. De har en laid-back attitude, og et godt greb om den flydende guitar-synthpop som mange bands er så glade for for tiden.

Gruppen, som til daglig er en trio, men som i aftenens anledning er udvidet til en kvintet, træder på scenen, og giver en kort præsentation af sig selv, før de kaster sig ud i førstesinglen “Muted Colours”. Publikum kvitterer med varme bifald og smådans. Bandet er velspillende, og det er ikke til at mærke, at bandet til daglig er to medlemmer mindre.

Læs også  St. Vincent - MASSEDUCTION

Chain Wallet har en spøjs stop/go kvalitet over dem. De lader ikke den sidste tone ringe ud, før næste nummer starter, og publikums opmærksomhed fastholdes på den måde, da der ikke gives for mange pauser til at falde i snak med sidemanden eller gå i baren. Efter et guitarforspil fra frontmanden, minder bassisten ham om, at han har glemt at sætte sin capo på guitaren. Fejlen rettes, og sangen sætter for alvor i gang, nu i en helt anden toneart. Jeg tvivler på, at denne fejl var tilsigtet, men det giver ikke desto mindre en skæv lille detalje til sangen.

Læs også  Lowly - Brønshøj Vandtårn

Er man til velskrevet drømmepop, kan jeg stærkt anbefale at fange Chain Wallet til en koncert. Mon ikke det danske publikum inden længe tager drengene fra Bergen til sig?

Anmeldelse