Foto: Ida Dorthea

Den 1. april 2017 løber Bands of Tomorrow Music Awards af stablen for femte gang, og vi vil løbende præsentere de nominerede og optrædende kunstnere. Senest har vi kunne afsløre, at den danske, atmosfæriske pop-sangerinde, Vida Sophia, gæster showet. Bliv meget klogere på Vida Sophia her. 

Det bliver en aften i musikkens tegn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. april 2017 til vores årlige awardshow, der i år tilmed kan fejre fem-års jubilæum.Vi hylder de førende upcoming- og mere etablerede kunstnere, danske såvel som internationale, når vi i løbet af aftenen uddeler ni priser til de kunstnere, der har gjort sig særligt bemærkede i 2016. Vi har allerede løftet sløret for, at den danske rap/soul-duo BROER kommer og optræder, og senest har vi kunne afsløre Vida Sophia som endnu et live act. I den forbindelse har vi taget en lille snak med Nathalia Sophia Barat, som er kvinden bag, om hendes musik, om hvad 2016 har betydet for hende, hvad år 2017 har i vente, og hvad vi fra hendes side kan glæde os til at opleve på aftenen.

Klassisk violin møder atmosfærisk og filmisk pop

Nathalia startede sin musikalske karriere allerede som 8-årig, hvor hun samlede violinen op og dykkede ind i den klassiske musik. Selvom sangerinden på singler som “I Never Surf” og “Capella” bevæger sig i et melankolsk og atmosfærisk pop-univers, er de klassiske rødder bestemt med til at forme Nathalias musikalske udtryk:

Først og fremmest, så tror jeg, at jeg bruger det [den klassiske musik, red.] i min inspiration. Mine lyduniverser er meget filmiske, og filmmusik er jo tit sådan noget strygermusik og underlægningsmusik, så jeg bruger det meget i forhold til de stemninger, jeg godt kan lide. Det der med laaange toner og sådan en dvælende energi, der godt kan være ved klassisk violin, bruger jeg for eksempel meget vokalmæssigt i tonesproget,” fortæller Nathalia, som vi har mødt en solskinseftermiddag på Props Coffee Shop på Nørrebro.

Læs også  Interview med Zak Abel: "Jeg vil aldrig udgive musik, der ikke stemmer overens med mine værdier"

Netop kærligheden for det filmiske er med til at danne og forme Vida Sophias lyd, og hendes nummer “Going For Broke” passede også perfekt ind i DR’s store dramaserie Bedrag, hvor den blev brugt som underlægning. I maj 2016, samme år som Vida Sophia blev udvalgt til Spotify Scandinavias Spotlight 2016, udkom hendes debut-EP, der meget passende havde titlen Soundtrack, som hun selv beskriver som soundtracket til en ulykkelig kærlighedshistorie. Nu er der nyt på vej, hvilket vi den 3. marts fik en forsmag på med singlen “Nothing Can Stand In Your Way”. Inden vi får løftet sløret for, hvad år 2017 har i vente, kigger vi først lige tilbage på 2016, som har vist sig at være et yderst interessant år for Vida Sophias karriere. Det var nemlig det år, hun mødte sin producer, Miccel Mohr, og sammen fik de skabt et musikalsk univers, som Nathalia for første gang kan identificere sig fuldt ud med:

2016 har været ret spændende for mig, fordi det har været et år, hvor jeg, rent musikalsk, har ændret min retning ret radikalt. Jeg er begyndt at udgive noget musik, som jeg for første gang i mit liv virkelig føler er mig. Og det har egentligt taget lang tid for mig at finde frem til,” fortæller Nathalia og fortsætter: “Så da jeg udgav “I Never Surf” i august måned, var det første gang, jeg bare gjorde det med sådan en ‘aaah-følelse’ og ro i maven. Jeg glædede mig virkelig til, at den skulle ud. Og der var intet, jeg ville have gjort anderledes. Jeg var bare lykkelig over det, mig og min producer havde lavet.

I arbejdet med udviklingen af den lyd, som Vida Sophia nu med ro i kroppen kan dele med os, handlede det for Nathalia og hendes producer Miccel om i høj grad at fastslå, at primus motor for det her projekt ikke skulle være at imponere nogen, men at tage det helt rolig og skabe nogle lydflader, som Nathalias rolige stemmeføring kunne svæve henover. Lydflader, som igen lader Nathalias klassiske baggrund stråle igennem, og har hjulpet hende til en større indsigt i hendes musikalske arbejde.

Klassisk musik er jo tit meget romantisk, følelsesladet og eksplosivt, og det er der også kommet med i det nye, jeg har skrevet. Så jeg tror bare, at jeg har fundet ud af, hvad der er mig, og hvad der ikke er mig. Og det finder man selvfølgelig også kun ud af ved at prøve tingene af. Tidligere, når jeg skulle på scenen, kunne jeg godt have en følelse af at skulle op til eksamen i et pensum, jeg ikke kunne udenad, men nu er jeg langt mere rolig, for nu er det bare mig.

Læs også  KAKKMADDAFAKKA: "Vi vil overvinde det danske publikum"

Så hvis Nathalia skal pege på tre højdepunkter fra 2016, der nok vil stå stå skarpt i erindringen i mange år endnu, var et af dem helt sikkert udgivelsen af “I Never Surf”, som blev det første nummer, hvor hun følte, at hun viste verden, hvem hun er. Og måske denne afklaring og erkendelse også hjalp andre til at forstå præcist, hvordan Vida Sophias musikalske landskab, ser ud. I hvert fald var endnu et højdepunkt fra 2016 også mødet med instruktøren Kamil Franko, som til perfektion formåede at skabe de helt rette billeder af Vida Sophias univers i videoen til nummeret “Capella”:

Jeg føler, at den video, han fik lavet, simpelthen er et mesterværk. Jeg har aldrig oplevet før at arbejde sammen med nogle, som jeg følte forstod musikken, og forstod mig så godt. Han fik det hele til at gå op i en eller anden højere enhed. Nu har jeg det næsten sådan, at jeg ikke synes, at sangen skal høres alene længere. Videoen er blevet så stor en del af det nummer, at det ligesom skal ses sammen. Så det var stort for mig at udgive noget, hvor det både visuelt og rent musikalsk bare fungerede rigtig, rigtig godt,” forklarer Nathalia.

Læs også  Vil du arbejde i musikbranchen? Ansøgningsfristen til Innovative Music Management nærmer sig

Sidst, men ikke mindst, er det heller ingen hemmelighed, at 2016 vil stå ud som det år, hvor Vida Sophia fik sit første airplay på BBC 6: “Det var også en milepæl. Det havde jeg altid håbet på, ville ske.

Filmen ruller videre i 2017

Selvom 2016 har budt på store ting for Vida Sophia, har hun ikke tænkt sig at sidde stille i 2017, og vi ved allerede, at der er mere ærligt og atmosfærisk musik i vente:

“Jeg glæder mig til at udgive hele min EP. Det bliver på en måde en lidt alsidig EP, samtidig med, at den også kommer til at være meget stilistisk i sit udtryk. Selvom vi både har et nummer, der er lidt surf-inspireret, og “Nothing Can Stand In Your Way”, som er mere 80’er-inspireret, og selvom vi finder vores inspirationer i forskellige tider, så føler jeg selv, at der er en rød tråd i det, der kommer ud,” fortæller Nathalia om den kommende EP.

Herudover er Nathalia og Miccel allerede igang med at skrive på et helt album: “Der har jeg tænkt, at jeg skal have min violin endnu mere med og prøve at nå endnu længere ind til kernen af, hvad der er mig.

Og hvis du gerne vil høre, hvad der er Vida Sophia, så kan du jo passende gøre os selskab den 1. april til #BOTMA16, hvor Vida Sophia skal på scenen med et særligt setup, som Nathalia og band forsøger at arrangere specifikt til anledningen.

Vi glæder os!

Tilmeld dig facebookeventet og køb din billet her, og hold desuden øje med siden og vores sociale medier for flere offentliggørelser.