Foto: The Entrepreneurs // PR

Den 1. april afholder vi for femte gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag løfter vi sløret for de nominerede i kategorien Årets Rock Navn.

Det bliver en aften i musikkens tegn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. april. Vi hylder de førende upcoming, breaking og mere etablerede artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2016, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen. Skynd dig at købe din billet lige her.

De nominerede til Årets Rock Navn repræsenterer igen i år et bredt felt af musikalske udtryk under rockens vidtspændende genreparaply. Alle navnene har det til fælles, at deres musik har rødder i rocken og dens oprindelse, og så har de, ikke mindst, på hver deres måde formået at sætte deres præg på år 2016 med mindeværdige udgivelser og koncerter. De nominerede i kategorien Årets Rock Navn er:

Jonah Blacksmith

Den danske gruppe Jonah Blacksmith repræsenterer den mere folkorienterede del af denne rockkategori. Med en blød frontvokal, rock’n’roll-udtryk og skægge anekdoter til koncerterne, har jyske Jonah Blacksmith formået at sætte deres præg på den danske musikscene anno 2016. Gruppen turnerede 2016 tynd og spillede på blandt andet Roskilde Festival og Tønder Festival. For deres koncert på sidstnævnte modtog gruppen fem ud af fem stjerner fra vores begejstrede anmelder, som skrev: ”En perfekt blanding af overgange mellem musikalske og fortællende elementer, der skabte en musikalsk univers, der ikke kan andet end betegnes som tryllebindende.” Vores anmelder var solgt, og det samme er en betydelig hob af vores læsere, hvis overvældende respons på vores artikler om Jonah Blacksmith kun kan gøre varmt om hjertet. Jonah Blacksmith var i 2016 desuden i studiet, og året sluttede med singlenudgivelsen ”Once You Love”, fra det selvbetitlede andet album Jonah Blacksmith, der udkom i starten af februar 2017.

Læs også  KAKKMADDAFAKKA: "Vi vil overvinde det danske publikum"

Læs vores seneste interview med Jonah Blacksmith her.

Palace Winter

2016 har været et godt år for Palace Winter. Med de stærke singler ”Positrion”, ”Soft Machine” og ”H.W. Running” teasede duoen i starten af 2016 deres debutalbum Waiting for the World to Turn, som udkom i juni samme år. Albummet modtog fem ud fem stjerner fra vores meget tilfredse anmelder, og da de måneden efter spillede på Roskilde Festival, imponerede de på ny: ”Palace Winter fik søndag aften på Rising scenen bevist, at de er en af de stærkeste acts inden for dansk indierock,” skrev vores anmelder dengang, og også i udlandet har Palace Winter charmeret sig ind på manges læber. Foruden Roskilde spillede gruppen i 2016 også koncerter på blandt andet The Great Escape Festival (som det ene ud af tre danske navne), Green Man, Sziget Festival og Citadel i London. Den musikalske duo består af danske Caspar Hesselager og australske Carl Coleman, som sammen har formået at skabe et lækkert atmosfærisk rockunivers.

Læs også  Mød Stefan Pedersen, endnu en ung ildsjæl i den danske musikbranche

Læs vores seneste interview med Palace Winter her.

Communions

I oktober 2016 annoncerede den danske rock-kvartet Communions deres længeventede debutalbum Blue, efter de i 2015 udgav den højst anmelderroste EP Communions. Debutalbummet blev i 2016 teaset med singler som ”Don’t Hold Anything Back” og ”Come On I’m Waiting” – catchy, melodiøse og lyse singler, der gjorde 2016 et meget interessant år for bandet, som blandt andet blev booket til showcase-festivalen Reeperbahn samme år. At Communions i år kan prale med at have solgt Lille VEGA ud, kan de i særdeleshed takke deres store indsats i 2016 for, og det er netop den, de nu er nominerede for.

Yung

Vi havde også den århusianske punkgruppe Yung i kikkerten i 2015, hvor de blev nomineret til både Årets Rock Navn og Årets Danske Udgivelse for EP’en These Thoughts Are Like Mandatory Chores. Det ændrer imidlertid ikke på, at Yung også i 2016 er stormet derudaf og har forsat deres fremtog. Aarhus-kvartetten udgav nemlig i 2016 deres debutalbum A Youthful Dream, som vores anmelder kaldte et melodiøst, garagerockende album, som kredser om ungdommens rastløshed og den vildskab, som hersker i undergrunden.” Et debutalbum som desuden også fik Yung på udenlandske læber og som højst sandsynligt nok skal få 2016 til at stå ud som endnu et skelsættende år for aarhusianerne.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

The Entrepreneurs

The Entrepreneurs er endnu et dansk stjerneskud, som efterhånden er ved at finde fodfæstet igen, efter debutsinglen ”Brutal Summer” fra 2015 væltede rockfans omkuld. I 2016 udgav trioen debut-EP’en Tony Rominger, som præsenterer et mere punket univers end hidtil. EP’en modtog flotte fire ud af fem stjerner og blev kaldt en ”debut-EP af allerhøjeste klasse,” af vores anmelder, som også skrev, at The Entrepreneurs på EP’en yderligere formåede at ”pakke yndefulde kærlighedsmelodier ind i øresønderrivende støjpassager.” Rocktrioen viste i 2016 desuden også deres værd som live-band, da de spillede en mindeværdig koncert på Smukfest, som vores anmelder kvitterede med fire en halv ud af fem stjerner.

Læs vores seneste interview med forsanger Mathias Berthelsen her.

BILLETTER TIL SHOWET KAN KØBES HER.