Foto: VOLA // PR

Den 1. april afholder vi for femte gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag løfter vi sløret for de nominerede i kategorien Årets Metal Navn.

Det bliver en aften i musikkens tegn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. april. Vi hylder de førende upcoming, breaking og mere etablerede artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2016, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen.

Årets metalkategori favner bredt, men fælles for de fem nominerede er, at de alle har været med til at præge metallyden af 2016 og har vist, at Danmark stadig kan spille med musklerne, også når det kommer til den benhårde side af musiklandskabet. Hvad enten det er gennem stærke albumudgivelser eller mindeværdige koncerter, har 2016 stået i disse fem nomineredes tegn, og de er:

Læs også  Vil du arbejde i musikbranchen? Ansøgningsfristen til Innovative Music Management nærmer sig

Huldre

Iskolde, middelalderlige, nordiske myter om skovnymfer og trolde vævet sammen med hårdtslående guitarriffs og tordnende trommer. Huldre har siden udgivelsen af deres selvbetitlede demo i 2010 vendt hoveder blandt danske folk-metalfans.
I 2016 har Huldre dog endelig for alvor fået cementeret deres plads på den danske musikscene. Foruden udgivelsen af deres andet album Tusmørke, blev Huldre også udvalgt af Ragnarock som ét af tre bands, der repræsenterede en ny bølge inden for dansk rock og metal. Lyden af dansk folk-metal anno 2016 var lyden af Huldre. Det er der ingen vej uden om.

VOLA

Sjældent har vi herhjemme i Danmark været i stand til at konkurrere med vores svenske naboer, hvad angår progressiv metal. Men med den rivende udvikling og lyd, københavnske VOLA står bag, ser det ud til, at svenskerne snart kan få kamp til stregen.
Deres album Inmazes er et af de mest imponerende, tekniske værker, udgivet på dansk grund i 2016. Kombinér det med en seks ugers Europatour sammen med svenske Katatonia og islandske Agent Fresco, og VOLA har vist sig at være et band, du ikke kunne komme udenom i 2016 – hverken på den danske eller den internationale metalscene.

Læs også  KAKKMADDAFAKKA: "Vi vil overvinde det danske publikum"

RISING

Alt lys er slukket. Døden er over os. Det er RISING smertefuldt bevidste om. Deres 2016-udgivelse Oceans Into Their Graves var første udgivelse, siden Rising oprindeligt splittede op i 2013, og resultatet er deres tungeste, mest melodiske og uden sammenligning mest velskrevne til dato.
Rising har det forgange år overmalet metalscenen med deres dystre verdenssyn og efterlod ingen tvivl om, at de er vendt tilbage til overfladen.

Bersærk

Du skal efterhånden til at lede i krogene af den danske metalscene for at finde den person, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med århusianske Bersærk.
Deres debutalbum Muld blev godt nok udgivet i oktober 2015, men 2016 blev året, hvor Bersærk for alvor fik læsset kul på toget og raseret det danske land. Særligt live fik Bersærk bevist deres værd med deres utal af koncerter rundt i landet, hvor særligt deres show på Copenhell står tilbage som et af dansk metals største øjeblikke i 2016.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 41

Defecto

Defecto er på ingen tid gået fra at være klassens nye drenge til at befinde sig i selskab med landets store sværvægtere. På bare et enkelt år er de blevet signet på Prime Collective, har udgivet deres debutalbum Excluded, betroet den svære tjans, det er at åbne Copenhell klokken 11 om formiddagen, spillet udsolgte headline shows landet over… Og for at det ikke skal være løgn, har de også haft tid til at indspille og mixe deres kommende andet album. 2016 har stået i Defectos tegn, og drengene knokler videre for, at det kommende år vil gøre det samme.