Foto: Farveblind // Rikke Kolind

Den 1. april afholder vi for femte gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag løfter vi sløret for de nominerede i kategorien Årets Elektroniske Navn.

Det bliver en aften i musikkens tegn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge den 1. april. Vi hylder de førende upcoming, breaking og mere etablerede artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2016, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen.

De nominerede i kategorien Årets Elektroniske Navn er tryllekunstnere, når det kommer til præcist hvor meget lyd, man kan skabe med en computer eller to. De fem navne har gennem år 2016 sat ild til mange danske og udenlandske dansegulve, har ageret soundtrack til mange sene aften- og nattetimer, og har ikke mindst formået at sætte deres præg på den elektroniske lyd, der har repræsenteret Danmark i år 2016. De nominerede i kategorien Årets Elektroniske Navn er:

Farveblind

Farveblind har i 2016 været et utroligt interessant navn, som vi har fulgt nøje. Den danske producer-duo formåede at gøre sig meget bemærket i 2016 på trods af, at de endnu ikke havde udgivet ét eneste track, og det har de nok deres gode live-ry at takke for. Duoen spillede i 2016 både til UHØRT, SPOT, Trailerpark og på Reeperbahn Festival, men det var særligt på Smukfest, at de fik den helt store triumf. Farveblind tog nemlig sejren som årets vinder af live-camp-konkurrencen og åbnede Bøgescenen med et brag trods den massive regn. Duoen endte med at spille hele tre koncerter på den folkekære festival, og de er nu, ikke overraskende, blevet booket igen til 2017. Vi fik selv smag for sagen, da vi til et af vores ”Brag About It”-events fik besøg af Farveblind, som selv beskriver deres musik som ”elektronisk, energisk og levende”. Vi er helt enige, og var vilde med det.

Læs også  2017-opdagelser: Noga Erez

Læs vores seneste interview med Farveblind her.

Sekuoia

Bag navnet Sekuoia gemmer sig produceren Patrick Alexander Bech-Madsen. Med singlerne ”Honestly”, ”Rayanne” og ”Brace” har Sekuoia skabt stor opmærksomhed omkring sit navn i løbet af år 2016, hvor han også slap det meget roste album flac. I årets løb har Sekuoia desuden spillet koncerter herhjemme og langt ud over Danmarks grænser, hvor han har givet koncerter i både Helsinki, Olso og på Echo Music Festival i Shanghai.

Blondage

Tidligere kendt som Rangleklods vendte den danske duo i 2016 tilbage med det nye navn Blondage, der efter bandets egne ord kombinerer dagdrømmeri og sensualitet. Med det nye navn og en mere poppet elektronisk lyd startede duoen ud med singlen ”Dive”, som blev akkompagneret af en stærk videoproduktion. I maj spillede de deres første koncert som Blondage i London og fortsatte året ud med at spille koncerter til festivaler og på venues rundt omkring i hele Europa. Forud for udgivelsen af deres selvbetitlede EP, kom også singlen ”Lucky Black Skirt”, der ligesom ”Dive” fik en fornem modtagelse og strømmede ud af højtalerne hos især P6 Beat-lyttere landet over. Senest kom så endnu en stærk teaser i form af ”FLF”, som atter tegnede lovende for EP’en, der udkom i september 2016.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 47

Noréll

Noréll fik for første gang skabt opmærksomhed omkring sig selv, da de i 2015 udgav deres debut-single ”The Great Escape”. Sidenhen har trioen haft fart på gennem 2016. De spillede blandt andet til SPOT Festival, og har været support for navne som Duné, Wangel og Kill J. Trioen har deres helt egen lyd, der er en blanding af det elektroniske og poppede med en klar skandinavisk lyd, der bærer hele projektet fornemt igennem. Med Maria Louise Bjarnasons stærke vokal, kan man ikke undgå at blive suget med ind i Norélls univers, hvor inspirationen fra house og hip-hop også tydeligt høres. Gruppen udgav i november 2016 deres seneste single ”Damage Done”, der fik en varm modtagelse og gik direkte ind som P3’s Uundgåelige. Der er i alt kommet tre singleudgivelser fra gruppen, og vi ser frem til endnu mere i 2017.

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 46

Læs vores seneste interview med Noréll her.

Brynjolfur

Den færøske DJ og Producer Brynjolfur har haft et solidt år 2016. Han startede året med at udgive nummeret ”M25”, som producergruppen AV AV AV efterfølgende lavede et remix af. Brynjolfur spillede i sommer til blandt andet Distortion Ø og på den lignende gadefest Karrusel i Odense. I november udgav produceren så sin EP Technoir, der trods et meget beskedent omfang på kun to sange, ”IO” og ”Technoir”, og et mere dansevenligt remix af ”IO”, høstede stor ros fra flere medier. Brynjolfur har også gennem hele året været at finde i nattens sene timer på Culture Box i København, hvor han er fast DJ.