Foto: ANYA/Tanja Brinks Toubro

Den 13. februar afholder vi for fjerde gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag er vi kommet til Årets Urban Navn.

Det bliver en aften i musikkens navn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge i midten af februar. Vi hylder de førende upcoming og breaking artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2015, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og vi er nu nået til den femte kategori.

Der er både rendyrket hiphop, R’n’B toner og elektroniske popnumre at finde blandt de nominerede til Årets Urban Navn. Unikke genrekombinationer præger denne kategori, der i løbet af de sidste par år har vokset sig enormt stor. De nominerede leverer et højt niveau og har imponeret publikum med både liveoptrædener og udgivelser i 2015.

Læs også  Redaktøren: Ni album jeg har hørt på repeat i 2017

ANYA
Sanger og sangskriver Anja Pil Christoffersen står bag projektet ANYA. Hendes første EP The Credit er i samarbejde med producerne Carl Barsk og Frederik Carstens blevet til en omgang velproduceret elektronisk R’n’B, der smukt sætter rammen for Anja Pil Christoffersens bløde soul vokal. Den unge sangerindes urbane cocktail vinder mere og mere indpas i kongeriget. I januar 2015 blev ANYA udpeget som en af VEGAs Udvalgte og hun gæstede blandt andet Trailerpark Festival og Smukfest. I 2016 venter blandt andet en udsolgt koncert på Ideal Bar og herefter en ekstra koncert i Lille VEGA.

Benal
Drengene bag det elektroniske hiphop band Benal, Benjamin og Albert, har været produktive siden deres første EP i 2013 og har udgivet en række EP’er siden. I 2015 udgav rapper og producer duoen deres første album Opstigning og har med deres egen moderne hiphop-lyd fået skabt sig et navn. Med masser af koncerter på blandt andre Roskilde Festival, SPOT, Vanguard Festival og Grimfest i ryggen, har de med fremragende anmeldelser etableret sig selv som en del af den danske hiphop-scene.

Okay Funky
Med den reggaeton bølge, der har skyllet ind over det danske klubmiljø i de seneste år, var det kun et spørgsmål om tid før Danmark fik et rigtigt reggaeton band. Okay Funky er navnet, og bag det står et fire-mands producer-kollektiv, med rødder i undergrunden. BIZ, OK Preston, Linus E and Tresselt, som de fire bag Okay Funky kalder sig individuelt, har flittigt spillet på de danske klubber gennem 2015, har haft deres debut i den danske radio og samarbejdet med internationale kunstnere.

Læs også  Koncertanbefalinger for resten af december måned

Nixen
Fra den københavnske undergrund kommer det nyeste skud på stammen inden for dansk hiphop. Nixen har i 2015 udgivet sit debutalbum X og spillede en udsolgt release koncert på Ideal Bar i samme ombæring. Året bød også på radiodebut på P3, hvor nummeret “Beklager”, var det første fra hans album til at ramme æteren. Pladen har fået rosende ord fra anmeldere og den etablerede danske hiphop-scene, og det tyder på, at 2015 kun var starten på noget større for Nixen.

Læs også  Redaktøren: Ni album jeg har hørt på repeat i 2017

Kaaliyah
Den nye stemme indenfor dansk R’n’B er den unge smukke Kaaliyah. Sammen med produceren Louis Winding har hun skabt en dyster og depressiv hip hop-EP, Darkpop First Sequence. De kører den hjem med melankolsk trap og en smooth R’n’B-vokal. Pladen indeholder blandt andet det tilbagelænede debuthit “Rust & Bone” og et nedbarberet og dystert cover af Simon & Garfunkels klassiker “The Sound of Silence”. Med det anerkendte bookingbureau :labelmade: (Medina, Outlandish) i ryggen, kan vi godt regne med at se mere til Kaaliyah i fremtiden.

Du kan læse mere om showet her og købe billetter her. Følg desuden med på #BOTMA15 på Instagram og Twitter.