Foto: Ericka Jane/PR

Den 13. februar afholder vi for fjerde gang Bands of Tomorrow Music Awards. Vi offentliggør de nominerede én kategori ad gangen, og i dag er vi kommet til Årets Pop Navn.

Det bliver en aften i musikkens navn, når Bands of Tomorrow indtager Kulturhuset Islands Brygge i midten af februar. Vi hylder de førende upcoming og breaking artister, der har svedt, grædt og blødt for deres passion igennem 2015, når vi uddeler hele ni priser i løbet af aftenen. Over de kommende uger vil vi afsløre de nominerede én kategori ad gangen, og den tredje i rækken er Årets Pop Navn.

Fængende melodier, drømmende vokaler, og fødder, der ikke vil stå stille, er alle ting, vi forbinder med velskreven popmusik. Der er både rendyrkede poptoner, R’n’B-beats, soulreferencer og elektrolyd i feltet i år, og de nominerede artister viser hvor bredt et vingefang popgenren har. Ingen af dem har udgivet et fuldlængde album, men de har formået at gøre sig bemærket med deres musik i 2015, og efterlader os med en hungren efter mere.

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

Kwamie Liv
Dansk/zambiske Kwamie Liv dukkede op ud af det blå en eller anden dag og hypnotiserede Danmark med sin sexede, døsige og helt unikke stemme. Ingen lyder som hende og hun formår at tæmme stilsikre R’n’B-inspirerede pop-tracks som den sensuelle musikdomptør, hun er. Kwamie Liv er blevet sammenlignet med store kunstnere såsom Lana Del Rey, M.I.A og The Weeknd og der er ingen tvivl om, at hun ved hvordan man laver pop af samme kaliber.

Alex Vargas
Den London-baserede danske sanger Alex Vargas skiller sig ud med sin dybfølte noise soul og helt unikke stemme, som har fået briterne til at kåre ham som den nye Steve Winwood. Hans eftertænksomme pop rammer der, hvor musik evner at overraske, samtidig med at der holdes fast i det catchy og velkendte, og med udsolgte koncerter i ind- og udland og hudløse melodier sunget af en stemme, der giver en kuldegysninger, har Alex Vargas brændt sig fast i bevidstheden på sine fans.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Chinah
2015 skulle blive året, hvor trioen Chinah så dagens lys, og de har allerede formået at markere sig som et af Danmarks helt store stjerneskud. Deres unikke blanding af pop, r’n’b og elektronika har et nordisk og minimalistisk udtryk, og det er utroligt gennemført. Fine Glindvads smukke og sårbare vokal kryber ind under huden på lytteren, og skaber sammen med de kantede produktioner et smooth og lækkert helhedsindtryk af det lille repertoire. Velkommen til det uimodståelige. Velkommen til Chinah.

Ericka Jane
Allerede i 2014 havde vi fokus på powerfulde Ericka Jane. Siden da har hun slået en streg under sit talent med singlen “Favorite Lie”, som hun blandt andet har præsenteret på årets afvikling af SPOT Festival. Lyden er blevet en anelse mere poppet end på det første udspil “4MX”, men der er stadig masser af kant og attitudespækket vokal. Ericka Jane er symbolet på ungdommen, kærligheden, festen og den tunge, dystre og sensuelle lyd, som hun har præsenteret indtil videre, skal nok få hende langt.

Læs også  Otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018

Keep Camping
Sejren i KarriereKanonen 2014 dannede grundlag for et yderst produktivt 2015 for Aarhus-kvintetten Keep Camping. Året har, udover udgivelse af EP’en Be There, hvor bandets tidligere ‘folk clubbing’-lyd har fået en poppet overhaling, stået på masser af koncerter. Showet på Smukfest blæste vores anmelder bagover og udløste blandt andet følgende kommentar: “De har om nogen herhjemme gjort sig fortjent til statussen som kommende popstjerner”.

Læs mere om showet her og køb dine billetter her.