Foto: Søren Degn
Venue: Store VEGA
Dato: Lørdag den 30. september 2017

Jeg vil bede dig om at tænke på noget rart. Sådan dér.
En sal midt i København fyldt med euforiske, let berusede mænd og kvinder, der synger i kor, mens en mand med runde briller synger for. Sådan dér. Det er dejligt, ik?

Benal – Store VEGA
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Flere uger inden gårsdagens koncert var tonen slået an for showet i Store VEGA – Udsolgt! Og med udgivelsen af det stjernespækkede nye album Hvis Det Virkelig Er Vigtigt, der iøvrigt har haft eminent promovering med videoer af Simon Jul og Benjamin Hav i en slags satirisk afskygning af “Den lille Gumbas”, fik det mange fans til desperat at søge efter billetter til aftenens koncert gennem begivenheden på Facebook.

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

Benal er hiphop helt uden pafide ego skratch eller baggy jeans. Hævet op bag pulten står Albert, der med sine bastunge, elektroniske produktioner rammer publikum lige fra mellemgulvet helt ned til fødderne, mens Benjamin som den solide kraftkarl han er, indtager scenen som en løvetæmmer, ubesværet med hans abstrakte, relaterbare sætninger. Det er minimalistisk kraftfuldt og får et utal af gange hele salen til at rappe med. “Det er Alberts fødselsdag” annoncerer Benjamin og får publikum til at stikke i vild jubel. “Så så. Rolig nu. Det jo mig det handler om“, forsikrer Benjamin med sin underspillede humor, og får salen under kontrol igen.

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

Benal var i beskidt selskab med alt fra Jokeren, Katinka og Marie Key til Klamfyr fra Suspekt, der med sin blå kimono fik salen til at sætte i euforisk jubel. Klamfyr trådte ind til “Tatovering”, og med selskab af Bai-D på “Fri” var taget nær fløjet af VEGA. Vi kom også omkring numre som “Uh Babe”, “Babelfisk” og “Hvad nu?”, der fik publikum til at række hænderne i vejret som religiøs tilbedelse. Dog var det desværre ikke alle gæster på scenen, der lod til at være lige scenevandt, og “Hvor Går Du Hen” blev en tåkrummende oplevelse med Cecilies Noers generte kropssprog og lettere smertefulde kontakt til publikum. Løvetæmmeren Benny genvandt dog hurtigt momentum og afsluttede seancen med to dyriske råb i mikrofonen.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

For mig er det koncerter som disse, hvor fan-ånden omkring musikken næsten står stærkere end musikken selv. For man ved Benny og Albert har gaver med, når de tropper op, og man kommer selv stolt ud af VEGA med sin Instagram-story fyldt og oplevelser at fortælle vennerne, der ikke nåede at købe billet.

Tillykke Benal.
Koncerten var en vellykket genistreg.