Foto: PR

Læs med i vores gennemgang af radioværten og vækstlagskenderen Matt Wilkinsons The Great Escape-show på Beats1 radio, hvor han blandt andet interviewer nogle af de varmeste navne der spillede på dette års festival. 

Vi er stadig ikke heeeelt færdige med at have optur over vores smuttur til Brighton tidligere på måneden, hvor en af Europas absolut største showcase-festivaler The Great Escape løb af stablen. Vi kom hjem fra festivalen med en række nye, sprøde navne at følge i fremtiden, men når over 400 upcoming acts spiller henover blot tre dage, så er det nærmest selvssagt, at man ikke når at opfange alt det guld, der er derude.

Vi mødte i løbet af festivalen den britiske radiovært på Apple Music’s Beats 1 Radio Matt Wilkinson, og han gav os det fantastiske råd at tage ind og se London-gruppen HMLTD. Det gjorde vi så, og koncerten stod ud som festivalens absolutte højdepunkt. Vi har derfor gemmenlyttet Wilkinsons radioudsendelse fra The Great Escape for at høre, hvilke andre godter, han fangede fra festivalen så vores FOMO kan nedtones bare en lille smule.
Så er du på udkig efter lidt nyt godt til hørebøfferne, så er du landet det rette sted.

Matt Wilkinson, der tidligere har arbejdet på mediet NME, bliver kaldt en af Englands absolut skarpeste stemmer, når det kommer til at spotte ny musik, og han har blandt andet været med fra starten, dengang bands som Tame Impala, Roskilde-aktuelle The xx og Haim tog deres første spæde skridt ud i musiklandskabet.

Her er vores lille gennemgang af det to timer lange program for de nørdede og nysgerrige.

Ligesom os udtrykker Wilkinson i sit show en kæmpe begejstring for HMLTD‘s show på The Haunt: “alle i London er begyndt at få øjnene op for bandet og er interesserede i den type musik,” siger han om gruppen, der spillede en bizar, men sindssygt velfungerende blanding af alt lige fra rock og punk til western og techno. “Til det show, jeg så i går, blev jeg blæst fuldstændig bagover,” siger han og den følelse, kan vi kun nikke genkende til. Efter showet skrev vi selv: “Forsanger Henry Spychalski er den vildeste karakter, og meget svær at beskrive. Hans energiniveau er ikke til at hamle op med,” og Matt beskriver koncerten som nærmest teatralsk på de tidspunkter, hvor Henry kravlede og vred sig rundt på forstærkerne. Med andre ord: Matt siger det. Vi siger det. Tjek dem ud. Nu! Og bed til, at de kommer forbi Danmark snart. Du kan lære hypede HMLTD meget bedre at kende i et interview, gruppen lavede med Matt Wilkinson tidligere på året her:

Læs også  Guide: 16 internationale navne du skal opleve på Eurosonic 2018

Næste act, der er under loop er en af dem, vi ikke formåede at opsnappe under festivalen. Desværre, for de er ret interessante. Confidence Man hedder de, og Matt beskriver deres musik som “brilliant, brilliant pop musik“, der trækker tråde til legender som ABBA og Spice Girls. Han bliver dog mere skeptisk, da de selv siger, at der også er lidt Marilyn Manson at spore. Manson eller ej, den australske kvartet er bestemt et lyt værd. Nedenfor kan du høre Matt og Confidence Man tale om at falde ned fra scenen, om begyndelsen på deres samarbejde, deres kommende album og om at signe med selskabet Heavenly (bl.a. Temples og King Gizzard and The Lizard Wizard) på baggrund af blot ét nummer. Lyt til det fængede og farverige nummer “Bubblegum” lige her:

I programmet møder vi også rocktrioen Dream Wife, som vi også havde med på vores liste over de bedste opdagelser på The Great Escape. Gruppen mødtes faktisk i Brighton, hvilket interviewet blandt andet handler om. Og nårja, så afslører pigerne da også, at de har et debutalbum på vej! Deres koncert på The Great Escape stod ud som en af de allerbedste, vi oplevede, og frontkvinde Rakel var en af de mest karakteristiske og professionelle frontfigurer, vi oplevede på festivalen. Især under nummeret “Somebody” trylleband Rakel os, da hun fra scenekanten messede det stærke budskab: “I am not my body I am somebody“.
Hør nummeret her:

Læs også  EBBA Awards 2018: Jools Holland, Off Bloom, Sigrid og alt andet vi så den aften

Next up er Los Angeles-gruppen Starcrawler, hvis fire hjerter banker for Rock’n’Roll. Gruppen har signet med Rough Trade Records, der blandt andet huser kunstnere som ANOHNI, Alabama Shakes, Warpaint, Goat Girl og Benjamin Booker, og deres debutsingle “Ants” er en eksplosion af rendyrket Rock’n’Roll og alt, hvad det indebærer af ivrige guitarriffs og attitudefuld vokal. I interviewet taler Matt og gruppen blandt andet om, hvordan det var at være med på samtlige lister over, hvilke bands, man skulle opleve på festivalen, om hvordan det er at signe med så legendarisk et label som Rough Trade, om at være en god frontfigur og ikke mindst om, hvordan det har været at arbejde sammen med ikonet Ryan Adams. Hør blandt andet, hvad det bedste råd, Ryan Adams nogensinde har givet gruppen, er:

Vi går fra amerikanske Starcrawler og Rock’n’Roll til den israelske, elektroniske popkunstner Noga Erez, der gæster dette års Roskilde Festival og blandt andet beskrives som mødet mellem M.I.A og Hot Chip. Den står på hårdtslående beats, dyb bas og politiske, velleverede tekster, Når Noga Erez folder sig ud på numre som “Dance While You Shoot” og Off The Radar”, som begger indgår på det kommende debutalbum Off The Radar, der udkommer fredag den 2. juni. I Wilkinsons program får vi en forpremiere på nummeret “Balkada”, der kommer til at åbne pladen og endnu engang lover godt for den Roskilde-aktuelle Tel Aviv-kunstner.
Vi er ret vilde med “Dance While You Shoot”, så den får du lige her:

Læs også  Guide: 16 internationale navne du skal opleve på Eurosonic 2018

Sidste indslag er et interview med den californiske indierock-musiker Miya Folick, som du helt sikkert skal tjekke ud, hvis du er til navne som Florence and the Machine og Angel Olsen. Den står på derudaf-guitar, og don’t-give-a-fuck-attitude, når Miya Folick sætter gang i det fængende nummer “Pet Body” fra 2016, men også den seneste skæring “Trouble Adjusting”, der er gået i en lidt mørkere retning, er et lyt værd. I interviewet taler Wilkinson blandt andet med Folick om, hvad live shows har betydet for hendes lydmæssige udvikling, om hvordan hendes sangskrivningsproces ser ud, og om at give den gas på scenen. Lær den interessante kunstner at bedre at kende her:

Således blev vi klogere på et lille udpluk af de kunstnere, der spillede på festivalen, ud over dem vi selv var så heldige at opleve. Gennem showet blev desuden spillet en række andre kunstnere, og vi har listet vores favoritter her nedenfor, hvis du stadig ikke er mættet med ny inspiration:

Everything Is Recorded feat. Sampha – “Close but not Quite”
Moon Diagrams – “End of Heartache”
Pumarosa – “Priestess”
Cosima – “Dreams”
First Hate – “The One”
Goldensuns – “Gold Chains”
Nadia Rose & 67 – “Wat Up”
Her’s – “What Once Was”
Cherry Glazerr – “Trash People”
Middle Kids – “Never Start”
Superorganism – “It’s All Good”
Sigrid – “Don’t Kill My Vibe”