Foto: Rebekka Johnston

Danske Asthmatic Harp er i dag ude med den helt nye single “Moorgate”, som udkommer med en flot og gyselig musikvideo.  

Bag Asthmatic Harp finder man den danske sangerinde Hannah Fredsgaard Larsen, som spiller eksperiementerende indiepop med et filmisk og organisk lydbillede, og altid med et stort tekstfokus.
Hannah er bosat i London, og hendes nye udgivelse tager udgangspunkt i netop Londons undergrundsstationer. “Moorgate” er den anden ud af tre sange i hendes sangkollektion Royal Mail, som alle bærer navne efter tube-stationer: “Kilburn”, “Moorgate” og “Seven Sisters”.

Læs også  13 nye sessions er føjet til by:Larm konference-programmet

“Moorgate” tager udgangspunkt i Skandinaviens mange succesfulde krimifiktioner som Broen og Forbrydelsen. Singlen stiller spørgsmålstegn ved, om vi bliver apatiske overfor realiteten ved de voldshistorier og -nyheder vi bliver konfronteret med i medierne.
Asthmatic Harp forklarer:

“On my commute to Moorgate station I would entertain myself reading the free newspapers. I was horrified by the number of blood grippingly detailed crime stories reported from in and around London. I soon realised the absurdity in sitting on the tube becoming numb to the dramatic reality of those stories while spending my evenings watching TV crime dramas such as The Killing and The Bridge.”

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Singlen befinder sig i et skrøbeligt og følsomt musikalsk univers, som er stykket sammen af lyse strengeinstrumenter, legetøjsklaverer og en gammel pladespiller. Det giver  sangen en fantasifuld og mystisk karakter, der bliver holdt flot sammen af Hannahs unikke og smukke stemme.

Til videoen følger også en gyselig krimi-video, der tager seeren med på forskellige gerningssteder rundt omkring i London.
Hannah forklarer, at sangen er en krimifortælling om en kvinde, der vågner op, og ser at hun er blevet myrdet, og ligger i sin egen grav. Alt i alt, siger hun, er det en krimifortælling, der finder sted i et morbidt og næsten absurd univers.

Læs også  Videopremiere: Spol tilbage med ØYA i videoen til debutsinglen "Dreams Rewind"

Se og hør “Moorgate” her: