Foto: Father John Misty // Guy Lowndes

April måned har budt på både sol, regn og en masse fede musikudgivelser. Endelig kan vi lytte til Father John Mistys længeventede album, Pure Comedy, og så har vi fundet ud af, hvordan blandt andet Soleima, Goss og Bene tager sig ud på en EP. Også indie-sangerinden Feist har gjort et flot ‘comeback’, ligesom danske NovemberDecember, Sylvan Esso og The Rumour Said Fire er vendt tilbage med nye udspil. 

NovemberDecember – A Drift
I 2014 udgav den aarhusianske kvintet NovemberDecember deres debutalbum From The Swing Into The Deep, og nu er de aktuelle med albummet A Drift, som bliver det sidste vi hører til gruppen. Sammen med udgivelsen har NovemberDecember meddelt, at de går i opløsning efter fire år sammen. Lyden på A Drift er mere rocket end tidligere, og albummet er en manifestation af bandets vokseværk i både lyd og format. Fyldt med energi og modenhed takker NovemberDecember af for denne gang med 11 gennemførte numre på A Drift.

 

Darling Don’t Dance – Pediophobia

Den danske trio Darling Don’t Dance har i april udgivet deres nye mini-album Pediophobia. Albummet består af otte numre, som tilsammen danner en tekstmæssig novelle, som du kan læse, hvis du får fingrene i en fysisk udgave af pladen. Darling Don’t Dance tager fat i samfundstabuerne identitetskrise, selvmord, abort og moderskab og har skabt en kontroversiel og stærk udgivelse. Med forvrængede guitarer og slagkraftige trommer til at støtte op om forsanger Julie Vestergaard Nissens stærke vokal, slår Darling Don’t Dance deres talent fast. Pediophobia er en helt unik og modig udgivelse, som du ikke må snyde dig selv for at høre.

 

Fribytterdrømme – SUPEREGO

Det danske psychrock-band Fribytterdrømme slap i april deres album SUPEREGO, som er blevet til ved hjælp af et indgående samarbejde med den succesfulde rapgruppe Suspekt. Forud for dagens udgivelse af SUPEREGO har psychsekstetten delt førstesinglen “Verden Ender For Fine Fødder”. Samarbejdet med Suspekt blev til, da de to bands arbejdede side om side på musikken i et studie i Vanløse. Rune Rask fra Suspekt er executive producer på dagens udgivelse, der også bliver udgivet igennem Suspekts eget label Tabu Records. Fribytterdrømme spiller i anledningen af SUPEREGO fire koncerter i april i henholdsvis Aarhus, Svendborg, Odense og København. Læs vores anmeldelse af SUPEREGO lige her.

 

For The Love Of Ivy – For The Love Of Ivy (EP)

Det norske undergrunds-rockband For The Love Of Ivy er aktuelle med deres selvbetitlede debut-EP. Fyldt med larmende guitarer, hårdtslående trommer og rå vokal brager den norske trio direkte gennem højtalerne med enorm energi. Med et unikt mix af genrerne blues, rockabilly og punkrock har For The Love Of Ivy spillet sig igennem den norske rockscene og har varmet op for navne som The Dogs, Los Plantronics og King Dude. Hvis du vil tilbage til de rå, punkrockede tider, hvor dine forældre fik hovedpine af alt den musik, du hørte, så sæt For The Love Of Ivy på og få assosiationer til sort læder, bar hud og vaskeægte rock’n’roll.

Father John Misty – Pure Comedy 

I april udgav Father John Misty albummet Pure Comedy, der er opfølgeren til det anmelderroste album I Love You, Honeybear fra 2015. Forud for albummet har Father John Misty delt titelnummeret samt en 30 minutters kortfilm, der hører til albummet og bærer samme titel Pure Comedy. Albummet består af 13 numre, og Father John Misty viser endnu engang sit lyriske talent. Temaerne er teknologi, berømmelse, miljø, politik, sociale medier, den menneskelige natur og menneskelig kommunikation. Samfundet og hans egen samfundsrolle kommer endnu engang under luppen, og Father John Misty viser endnu engang sit musikalske mod!

 

Future Islands – The Far Field

Den amerikanske synthpop-trio Future Islands er aktuelle med deres femte studiealbum The Far Field. Som smagsprøve for udgivelsen har gruppen delt de to singler “Cave” og “Ran”. The Far Field er det første Future Islands album, hvor der er livetrommer. De er indspillet af bandets live-trommeslager Michael Lowly. Future Islands er netop blevet offentliggjort som hovednavne til sommerens Roskilde Festival, så giv The Far Field et lyt i dag – og se frem til deres Roskilde-koncert!

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser

 

Tobias – Beautifully Complicated

Den danske sanger og sangskriver Tobias er ude med albummet Beautifully Complicated fra hans soloprojekt. Tobias har tidligere været kendt under navnet Toby, og har også været en prisvindende sangskriver for flere danske og internationale artister. Nu er han klar med sit soloalbum, og tidligere har han delt singlerne “Heartstrings”, “Sinking Stone” og “Puppeteer”.

 

Bene – Forgotten Memories (EP)

Bag kunstnernavnet Bene gemmer sig Benedicte Pierleoni, der også er trommeslager i den succesfulde grungetrio Baby In Vain. I april udgav hun sin debut-EP Forgotten Memories fra soloprojektet Bene, der lydmæssigt er flere verdener fra Baby In Vain. Som Bene er Pierleoni en stemningsfyldt singer/songwriter, og hun har tidligere delt singlen “Lost Cause”. I samme uge, som hendes debut-EP udkom, var Bene desuden Ugens Upcoming hos Bands of Tomorrow, og du kan derfor læse meget mere om hende og musikken ligeher.

Soleima – No. 14 

Efter sin tid i gruppen Flødeklinikken startede Sarah Mariegaard forrige år sit soloprojekt, hvor hun under kunstnernavnet Soleima begyndte at lege med forskellige producere i København, London og L.A. I starten troede Mariegaard egentlig, at hun skulle skrive for andre og brugte den første del at karrieren med dette for øje. Men da Sarah mødte producerne Vera og Vasco blev hun, gennem det musik de lavede sammen, klar over at hun havde lyst til at udgive under eget navn. Soleima er på alle måder sin egen med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant med foreløbig to singler i år “Cracks” og “Breathe”, der definerer Soleima som en eksperimenterende popkunstner. Tidligere i april udgav hun minialbummet No. 14, hvilket hun i øvrigt fejrede med en gratis releasekoncert på Natbar i København.

Sille Nilsson – Fall Away Into Place (EP)

Danske Sille Nilsson følger op på debutalbummet, Nothing Else Is Working, fra 2015 med sin nye EP, Fall Away Into Place, som blandt andet indeholder sangen “Wait Up”, der har hittet på P4. Nilssons musik er blødt og poppet og trækker på inspiration fra den amerikanske country-musik. Selv kalder hun sin musik for ‘electro-country’, netop fordi hun blander de elektroniske elementer, man kender fra nutidens electropop med countrymusikkens historiefortællende og ligetil univers. Sille Nilsson fortæller selv om sin nye EP:  ”Jeg føler mig en lille smule på udebane med den kommende EP, fordi jeg nok er vandt til, at musikken bliver til sammen med min guitar. På EP’en er der også numre, som er startet med nogle idéer jeg fik, mens jeg sad og legede med mit logic-program.”  Med udgivelsen sparker Sille Nilsson desuden sin forårstourné i gang, hvor hun kan opleves til intime koncerter i Danmarks største byer.

 

Lindring – Giv Tid 

I sidste uge udkom det nyere danske indieband Lindrings debutalbum, Giv Tid, som er et konceptalbum med nye moderne musikalske fortolkninger af gamle, danske digte. I marts udgav de en smagsprøve på albummet i form af singlen “Det er hvidt herude”, som er en ny musikalsk fortolkning af Steen Steensen Blichers klassiske digt fra 1838. Udover “Det er hvidt herude” indeholder albummet blandt andet fortolkninger af B.S Ingemanns “Dagen Går med Raske Fjeld” også fra 1838 og “I Sne Står Busk og Urt i Skjul” fra 1831 foruden “Stille Hjerte, Sol Går Ned” af Jeppe Aakjær fra 1912, hvor Mikael R. Andreasen, som vandt en Steppeulv som Årets Komponist ved prisshowet i 2016, optræder som gæstevokalist. Bandet består af sangerinde Annelouise Adolph (som du måske kender fra X factor), jazzguitaristen Mikkel Ploug, Adi Zukavonic (Bisse, IRAH, Nikolaj Nørland) på synthesizer og klaver, Jeppe Skovbakke på bas (I Got You On Tape) og trommeslageren Jeppe Gram (Vildnis, Grammofunch).

CART Records – Various Arstists (EP)

Det danske label CART Records udgav tidligere i april en ny udgivelse i form af en ‘Various Artist’-EP, hvor tre nye, men allerede roste navne på den elektroniske basscene, Shield (DK), Balatron (IS) og Monty (FR) er præsenteret. Københavnske Shield er en dansk producer, som på EP’en leverer sin sædvanlige blanding af trippede baslinjer, men slutter ganske uortodoks nummeret af med jazz-inspireret synthsolo. Den islandske producer Balatron udgiver nummeret “Way Back”, som lyder som et warehouse fyldt med sprængstof. Til sidst tryller Monty fra Toulouse i Frankrig med sin unikke lyd og flow.

Læs også  FORPREMIERE: Hør Moon Loves Honeys smukke og melankolske nye single

 

Vida Sophia – Vida Sophia (EP)

Vida Sophias EP udkom på langfredag, og er et spændende og stærkt udspil. På EP’en præsenteres sangerinden gennem fem numre, hvor tre af singlerne “Nothing Can Stand In Your Way”, “Capella” og “I Never Surf” tidligere er udgivet. Vores anmelder skriver blandt andet: “Vida Sophia viser at hendes vokal også brillerer nede i det dybe, og jeg er vild med det. Nummeret [“Phantom” red.] skiller sig ud fra de foregående i lyden, teksten er tung: “I am dealing with the fear of groving old”, synger Vida Sophia med en klagende og længselsfuld stemme, og jeg er suget ind i universet, og nærmest hypnotiseret af den voksende produktion gennem nummeret.” Læs hele anmeldelsen her.

Joe Goddard – Electric Lines 

Den britiske elektroniske musiker Joe Goddard har udgivet soloalbummet Electric Lines. Som en forsmag på albummet har han tidligere delt titelsangen, der er featuring Alexis Taylor. Sammen med singlen udgav Goddard en helt unik interaktiv hjemmeside, som er en walk-throug af albummet. Goddard kunne gennem hjemmesiden dele sine historier, playlister m.m. direkte med fans.

 

Vesper – Vesper/Nox (EP)

Den SPOT-aktuelle duo Vesper  har i april måned udgivet deres selvbetitlede debut-EP. Vespers musikalske og lyriske univers kredser om kærlighed, eufori og begær, og duoen har vist stort format de på to tidligere singler “Hollow” og “End It Starts”. Senere i aften udgiver Vesper endu en EP med titlen “Nox”. “Nox” er en natte-version af Vesper-EP’en, og de nye udgaver af sangene er perfekte til at danse natten lang. Denne udgave af EP’en skal repræsentere den klubbede lyd, der også kommer til sin ret under Vespers live optrædender. Vesper kan opleves live på Rust i København i aften og til SPOT Festival i Aarhus den 5. maj.

Goss – Healthcare (EP)

Goss er en lidt mystisk animerede figur og et helt nyt lovende talent på den danske musikscene.  Tidligere på året debuterede han med sin officielle single, “Time” og har siden da sluppet tre andre ligeså interessante singler. Inden Goss’ officielle udgivelser, har han haft succes med to Soundcloud-singler, som tilsammen opnåede over 100.000 afspilninger på under 48 timer, og udlandet hiver i ham. Numrene er drevet af tilbagelænede popbeats med twistede samples, pitchede synths og opløftende omkvæd, som bæres af Goss’ skrøbelige Ásgeir-agtige herrevokal. EP’en, der udgives i dag, samler Goss’ allerede udgivet singler og smider det splinternye nummer “ljotwiyda” oven i puljen. “ljotwiyda” er bestemt EP’en ballade, og Goss henter inspiration fra soul-musikken, hvilket klæder det samlede udtryk.

 

The Rumour Said Fire – Crush 

Du kender måske bedre de fire unge mænd Christian Rindorf, Søren Lilholt, Jesper Lidang og Kasper Nissen som bandet The Rumour Said Fire, som i 2009 hittede med det flerstemmige pop/folk-nummer “The Balcony”. Gruppen debuterede med EP’en The Life and Death of a Male Body,hvor førnævnte hit findes sig på tracklisten. Siden har de udgivet pladerne The Aroggant i 2010 og Dead Ends i 2012 og nu, fem år efter, er The Rumour Said Fire klar med endnu et musikalsk udspil i form af albummet Crush, der netop er udkommet i dag. Bandet leger med et nyt musikalsk udtryk, hvor den akustiske folklyd, som præsenteret på debutsinglen “The Balcony”, i højere grad er skiftet ud med en mere klassisk rockbesætning, men bevarer lyden af bløde, lyse herrevokaler.

 

Feist – Pleasure 

Vi er mange, som er vilde med den canadiske indie-sangfugl, Feist, der efterhånden har en lang og succesfuld karriere bag sig. Hun er derfor som sådan ikke et af morgendagens bands, som vi ellers oftest forsøger at skrive om, men hun fortjener alligevel en plads på listen, fordi hun efter hele seks års pause har udgivet et nyt spændende album i dag. Feist er kendt for sine stærke kompositioner og bløde vokal, hvilke skinner igennem på den nye udgivelse, hvor kompositionerne er i centrum, indsvøbt i skramlede og enkle, guitarorienterede arrangementer. Feist spiller desuden på den nye københavnske festival HAVEN til sommer.

Læs også  #ESNS18: Denmark Blooms - Q&A med booker Robert Meijerink

 

Cashmere Cat – 9

Det er et længeventet debutalbum, den norske producer Cashmere Cat har sluppet idag, efter blandt andet at have markeret sig med EP’erne Mirror Maru EP (2012), Wedding Bells EP (2014) og produktioner for selveste Yeezy. Nordmanden, med det borgerlige navn Magnus August Høiberg, har allerede luftet flere smagsprøver på albummet i form af fire singler, der alle er gæstet af nogle af allerstørste: The Weeknd, Selina Gomez, Tory Lanez og vores egen MØ, for at nævne et udpluk. Og ja, stjernestøvet drysser fortsat over de resterende numre på albummet, hvor kunstnere som Kehlani, Kacy Hill og Ty Dolla $ign blandt andet har bidraget. Du kan jo passende bruge albummet som opvarmning til årets Roskilde Festival, som Cashmere Cat lægger vejen forbi.

 

Sylvan Esso – What Now

Den amerikanske indiepop-duo Sylvan Esso har endelig sluppet deres opfølger på 2014’s selvbetitlede debutalbum, og vores anmelder er ikke skuffet. Duoen har inden udgivelsen afWhat Now idag teaset lidt med singlerne “Radio”, “Kick Jump Twist” og “Die Young”, og det førte amerikanerne til tops på blandt andet Hype Machine og Spotify’s Viral 50 charts, foruden en tur forbi legendeariske Jimmy Fallon og The Tonight Show. Vores anmelder skriver: “Bandet har endnu engang taget mig med storm og har stort potentiale til at gøre det med alle andre, der godt kan lide indiepop med elektroniske vibes.” – Enough said?

 

Gorillaz – Humanz

Ja! Ja, ja, ja – det.er.her.nu.du.behøver.ikke.at.vente.mere.is.this.real.life… Okay, selvfølgelig skal du give Gorillaz‘ nye album et lyt idag. Det har været undervejs så forfærdeligt længe, og selv hvis du ikke bryder dig om Gorillaz, eller endda er ligeglade med dem (kan man det?), så hør det alligevel for din egen skyld, så du ikke føler dig udenfor, når dine venner taler om det. Albummet er den animerede gruppes første i seks år, og den beundringsværdigt aktive Damon Albarn har tidligere annonceret, at Humanz er et festalbum. Så må du jo selv vurdere, om det kan sætte gang i din fredagsboogie. Gorillaz er selvfølgelig ikke alene om hele herligheden, for med som gæster har de blandt andet haft kunstnere som Vince Staples, De La Soul, Kelela, Grace Jones, Pusha T og Benjamin Clementine, som du kan lære meget bedre at kende her. Seriøst. Tjek ham lige ud, han er super fed.

 

Little Cub – Still Life

Britiske Little Cub endte tidligere på året på vores redaktørs liste over de bedste opdagelser fra den norske showcasefestival by:Larm: “Gutterne spillede en glædesfuld og energisk omgang britisk synthpop, når det er bedst, og musikken gav associationer til blandt andet landsfællerne Hot Chip.” Sådan lød ordene blandt andet om Sydlondons hypede trio, der idag er ude med debutalbummet Still Life. Den alternative popgruppe har allerede sluppet singlerne “Loveless”, “My Nature” og “Too Much Love”, som heldigvis alle tydede på, at deres dragende koncert på by:Larm ikke blot var en engangsforestilling. Vi glæder os til at se meget mere til gutterne i fremtiden – forhåbentligt også i levende live på dansk grund en dag.

 

Blood Command – Cult Drugs

Norske Blood Command holder landsfællen Cashmere Cat med selskab på dette års Roskilde-lineup, selvom der nok ikke musikalsk er meget, der forbinder de to. Punkrock-gruppens sidste album Funeral Beach fra 2012 høstede et væld af flotte anmeldelser, og der er nok rigtig mange fans derude, der har ventet i spænding på Bergen-bandets nye skæring. Det var en mægtigt vred Karina Ljone, vi tidligere på måneden blev præsenteret for på singlen “(The World Covered In) Purple Shrouds”, og kvartetten er eftersigende mere hungrende efter succes end nogensinde før. Igen har gruppen fået hjælp af den trofaste makker Dagger, som har stået for mixing og masterering, og den succesfulde producer Yngve Andersen. Glæd dig til Roskilde Festival, hvis du trænger til at gå lidt amok.