Foto: The Rumor Said Fire // PR

Alt kan synes gråt og kedeligt på sådan en regnvåd fredag som i dag, men fortvivl ej! Weekenden er lige om hjørnet, og der er udkommet en hel masse dejlig musik, som kan få enhver musikelsker til at se lysningen i det fjerne. Vi har samlet dagens fedeste udgivelser. 

Goss – Healthcare (EP)

Goss er en lidt mystisk animerede figur og et helt nyt lovende talent på den danske musikscene.  Tidligere på året debuterede han med sin officielle single, “Time” og har siden da sluppet tre andre ligeså interessante singler. Inden Goss’ officielle udgivelser, har han haft succes med to Soundcloud-singler, som tilsammen opnåede over 100.000 afspilninger på under 48 timer, og udlandet hiver i ham. Numrene er drevet af tilbagelænede popbeats med twistede samples, pitchede synths og opløftende omkvæd, som bæres af Goss’ skrøbelige Ásgeir-agtige herrevokal. EP’en, der udgives i dag, samler Goss’ allerede udgivet singler og smider det splinternye nummer “ljotwiyda” oven i puljen. “ljotwiyda” er bestemt EP’en ballade, og Goss henter inspiration fra soul-musikken, hvilket klæder det samlede udtryk.

 

The Rumour Said Fire – Crush 

Du kender måske bedre de fire unge mænd Christian Rindorf, Søren Lilholt, Jesper Lidang og Kasper Nissen som bandet The Rumour Said Fire, som i 2009 hittede med det flerstemmige pop/folk-nummer “The Balcony”. Gruppen debuterede med EP’en The Life and Death of a Male Body,hvor førnævnte hit findes sig på tracklisten. Siden har de udgivet pladerne The Aroggant i 2010 og Dead Ends i 2012 og nu, fem år efter, er The Rumour Said Fire klar med endnu et musikalsk udspil i form af albummet Crush, der netop er udkommet i dag. Bandet leger med et nyt musikalsk udtryk, hvor den akustiske folklyd, som præsenteret på debutsinglen “The Balcony”, i højere grad er skiftet ud med en mere klassisk rockbesætning, men bevarer lyden af bløde, lyse herrevokaler.

Læs også  Redaktøren: Ni album jeg har hørt på repeat i 2017

 

Feist – Pleasure 

Vi er mange, som er vilde med den canadiske indie-sangfugl, Feist, der efterhånden har en lang og succesfuld karriere bag sig. Hun er derfor som sådan ikke et af morgendagens bands, som vi ellers oftest forsøger at skrive om, men hun fortjener alligevel en plads på listen, fordi hun efter hele seks års pause har udgivet et nyt spændende album i dag. Feist er kendt for sine stærke kompositioner og bløde vokal, hvilke skinner igennem på den nye udgivelse, hvor kompositionerne er i centrum, indsvøbt i skramlede og enkle, guitarorienterede arrangementer. Feist spiller desuden på den nye københavnske festival HAVEN til sommer.

 

Cashmere Cat – 9

Det er et længeventet debutalbum, den norske producer Cashmere Cat har sluppet idag, efter blandt andet at have markeret sig med EP’erne Mirror Maru EP (2012), Wedding Bells EP (2014) og produktioner for selveste Yeezy. Nordmanden, med det borgerlige navn Magnus August Høiberg, har allerede luftet flere smagsprøver på albummet i form af fire singler, der alle er gæstet af nogle af allerstørste: The Weeknd, Selina Gomez, Tory Lanez og vores egen MØ, for at nævne et udpluk. Og ja, stjernestøvet drysser fortsat over de resterende numre på albummet, hvor kunstnere som Kehlani, Kacy Hill og Ty Dolla $ign blandt andet har bidraget. Du kan jo passende bruge albummet som opvarmning til årets Roskilde Festival, som Cashmere Cat lægger vejen forbi.

Læs også  Koncertanbefalinger for resten af december måned

 

Sylvan Esso – What Now

Den amerikanske indiepop-duo Sylvan Esso har endelig sluppet deres opfølger på 2014’s selvbetitlede debutalbum, og vores anmelder er ikke skuffet. Duoen har inden udgivelsen af What Now idag teaset lidt med singlerne “Radio”, “Kick Jump Twist” og “Die Young”, og det førte amerikanerne til tops på blandt andet Hype Machine og Spotify’s Viral 50 charts, foruden en tur forbi legendeariske Jimmy Fallon og The Tonight Show. Vores anmelder skriver: “Bandet har endnu engang taget mig med storm og har stort potentiale til at gøre det med alle andre, der godt kan lide indiepop med elektroniske vibes.” – Enough said?

 

Gorillaz – Humanz

Ja! Ja, ja, ja – det.er.her.nu.du.behøver.ikke.at.vente.mere.is.this.real.life… Okay, selvfølgelig skal du give Gorillaz‘ nye album et lyt idag. Det har været undervejs så forfærdeligt længe, og selv hvis du ikke bryder dig om Gorillaz, eller endda er ligeglade med dem (kan man det?), så hør det alligevel for din egen skyld, så du ikke føler dig udenfor, når dine venner taler om det. Albummet er den animerede gruppes første i seks år, og den beundringsværdigt aktive Damon Albarn har tidligere annonceret, at Humanz er et festalbum. Så må du jo selv vurdere, om det kan sætte gang i din fredagsboogie. Gorillaz er selvfølgelig ikke alene om hele herligheden, for med som gæster har de blandt andet haft kunstnere som Vince Staples, De La Soul, Kelela, Grace Jones, Pusha T og Benjamin Clementine, som du kan lære meget bedre at kende her. Seriøst. Tjek ham lige ud, han er super fed.

Læs også  Redaktøren: Ni album jeg har hørt på repeat i 2017

 

Little Cub – Still Life

Britiske Little Cub endte tidligere på året på vores redaktørs liste over de bedste opdagelser fra den norske showcasefestival by:Larm: “Gutterne spillede en glædesfuld og energisk omgang britisk synthpop, når det er bedst, og musikken gav associationer til blandt andet landsfællerne Hot Chip.” Sådan lød ordene blandt andet om Sydlondons hypede trio, der idag er ude med debutalbummet Still Life. Den alternative popgruppe har allerede sluppet singlerne “Loveless”, “My Nature” og “Too Much Love”, som heldigvis alle tydede på, at deres dragende koncert på by:Larm ikke blot var en engangsforestilling. Vi glæder os til at se meget mere til gutterne i fremtiden – forhåbentligt også i levende live på dansk grund en dag.

 

Blood Command – Cult Drugs

Norske Blood Command holder landsfællen Cashmere Cat med selskab på dette års Roskilde-lineup, selvom der nok ikke musikalsk er meget, der forbinder de to. Punkrock-gruppens sidste album Funeral Beach fra 2012 høstede et væld af flotte anmeldelser, og der er nok rigtig mange fans derude, der har ventet i spænding på Bergen-bandets nye skæring. Det var en mægtigt vred Karina Ljone, vi tidligere på måneden blev præsenteret for på singlen “(The World Covered In) Purple Shrouds”, og kvartetten er eftersigende mere hungrende efter succes end nogensinde før. Igen har gruppen fået hjælp af den trofaste makker Dagger, som har stået for mixing og masterering, og den succesfulde producer Yngve Andersen. Glæd dig til Roskilde Festival, hvis du trænger til at gå lidt amok.