Foto: Zara Larsson // PR

I dag har vi traditionen tro kigget nærmere på nogle af dagens mest interessante udgivelser. Der er blandt andet debut EP ude fra danske Noréll og Julie Ellinor, og også debutalbum fra den svenske sangstjerne Zara Larsson, der spiller på Smukfest til sommer.

 

Julie Ellinor – Voyage (EP) 

I dag er den danske singer-songwriter Julie Ellinor ude med hendes debut EP Voyage. Julie Ellinors lyd er organisk, behagelig og ørehængende, og passe perfekt til en eftertænksom stund. Julie Ellinor skriver sange med inspiration fra genre som blues, rock, pop og folk. Juie Ellinor har tidligere delt titelsangen “Voyage”, som en forsmag på EP’en, der indeholder seks varierende numre, som kommer omkring alt fra det trist til det opløftende. I anledning af dagens udgivelse spiller Julie Ellinor release-koncert på Krudttønden i København. Det stadigt nye skud på den danske singer-songwriter stamme, viser masser af potentiale og fortjener helt klart et lyt!

 

Noréll – IY (EP) 

Den danske trio Noréll er i dag klar til at dele deres EP IY med resten af verden. EP’en er bandets første, og de har inden dagens udgivelse delt singlerne “Howl”, “The Great Escape” og “Damage Done”, som forsmag på deres helt unikke lydunivers. Bandets lyd blandet en lang række af genrer, alt fra rock til house og hip hop. Trioens seneste single “Damage Done” fik en varm modtagelse, og blev valgt til Ugens Uundgåelige på P3. Bandet skal til sommer blandt andet spille på Smukfest. IY er en stærk debut med fem unikke sange, der stemningsmæssigt strækker sig helt fra det dystre til det energiske. IY er et godt bud på din weekends soundtrack, og skal helt klart tjekkes ud! Læs vores interview med trioen om deres EP lige her.

Læs også  Bands of Tomorrow søger musik- og skriveglade praktikanter

 

Zara Larsson – So Good 

Den svenske verdensstjerne Zara Larsson kan i dag dele hendes debutalbum So Good med hele verden. Svenskeren har på rekordtid fået verdensomspændende succes, og det er især efter hendes skudsikre sommerhit “Lush Life”, at hendes karriere for alvor tog fart. Siden har Larsson udgivet hit efter hit, blandt andet singlerne “So Good”, “Ain’t My Fault” og “Never Forget You”, og arbejdet sammen med nogle af musikbranchens store kanoner som for eksempel David Guetta. I dag er debutalbummet So Good på gaden, og du kan passende sætte party-starter albummet på i aften, og glæde dig til, at Zara kommer forbi Smukfest og starter en fest til sommer!

 

Milky Chance – Blossom 

Milky Chance kom frem da de gik viralt med singlen “Stolen Dance” tilbage i 2013. Duoen fra Kassel skaber sammen simple og melankolske popsange med en helt særegen lyd. Siden successen med “Stolen Dance” har duoen udgivet albummet Sadnecessary, og er nu klar med deres andet album Blossom. Forud for dagens album har duoen delt sangene “Doing Good”, “Ego” og titelsangen “Blossom”, der alle tre er at finde på dagens udgivelse. Hvis du er til singer-songwriter stilen tilsat kølige elektroniske beats, så skal du helt sikkert tjekke Blossom ud med det samme.

 

ANOHNI – Paradise (EP)

Siden år 2000 har den engelskfødte sanger, sangskriver og kunstner, Anohni, begået sig i musikbranchen, blandt andet som forsanger i bandet Anthony and the Johnsons. Knap et år efter den anmelderroste solodebut, Hopelessness, er Anohni nu klar med en opfølgende EP ved navn Paradise. I forbindelse med annonceringen af EP’en skrev Anohni blandt andet på sin facebook: “Mødre, jeres sønner er fanget i et mareridt; de er ikke i stand til ansvarsfuldt at forhandle den destruktive agenda de nu håndterer. Endnu mere dybdegående end en forbrydelse mod menneskeheden er, at fædre og sønner uafbrudt planlægger at begå økomord, i et endeligt og uigenkaldeligt angreb på skabelsen selv,” hvilket tyder på et mørkt og dybdegående album.

Læs også  10 hurtige til Loyle Carner

 

Late – Adventure (EP)

Det danske band Late, der består af Max, Ludomir og Caroline der alle er børn af 80’er bandet Sneakers, er historien om tre barndomsvenner, der blev til et musikalsk kollektiv på baggrund af opvækst og en fælles kærlighed til melankolsk popmusik. I dag udkommer de med deres EP Adventure. Bandet er et synthbaseret urban popband, der trækker tråde til at fra Prince, M83, Sade og Bieber/Skrillex-lyden. Tidligere på året udgav de musikvideoen til singlen “Leave Me Alone”, som du kan se her.

 

Frances – I’ve Never Said

Britiske Frances har siden hun i 2015 udgav nummeret “Burrowed Times”, skrevet i samarbejde med Howard Lawrence (Disclosure), haft succes på især den engelske musikscene. Hun har blandt andet optrædt på det populære BBC’s Radio 1 Live Lounge, hvor hun har fortolket Justin Bieber og Lukas Graham. I dag udgiver hun sit debutalbum I’ve Never Said, som er blevet til i samarbejde med producerne Greg Kurstin og Jimmy Napes, som har produceret for henholdsvis Adele og Alicia Keys, og er dermed klar til en Europaturné dette forår, hvor hun for første gang gæster Danmark den 24. april i Lille Vega.

Læs også  Bands of Tomorrow søger musik- og skriveglade praktikanter

 

Rick Ross – Rather You Than Me

Den karismatiske, amerikanske rapper Rick Ross er i dag ude med albummet Rather You Than Me. For at give sine fans en smagsprøve på albummet har han blandt andet delt singlerne “Trap Trap Trap” og “Dead Presidents”. Dagens udgivelse er et 14 numre langt album, og Rick Ross får besøg af store navne som Future, Ty Dolla $ign og Gucci Mane. Gi’ Rather You Than Me et lyt med det samme, og spark weekenden i gang med manér.

 

Lord Siva – 3

Lord Siva er i dag klar med hans debutalbum, der bærer titlen 3. Titlen henviser til, at Lord Siva med dette album afslutter sin melankolske triologi, hvor de succesfulde EP’er 100 og 180 tidligere har været udgivet. Lord Siva dyrker den blåtonede melankoli på det hudløst ærlige album. Teksterne er ufiltrerede og medrivende, og handler om sangerens liv, der har være fyldt med ekstreme byture, stoffer, alkohol og kærlighed. Alt sammen bliver underbygget af hans sårbare og følelsesladede vokal. Med dette album afslutter Lord Siva et kapitel i karrieren, og gør plads til at kunne tage hul på et nyt. Lyt til 3 og tag på en rejse gennem sangerens liv.