Foto: De Danske Hyrder // PR

Denne fredag har vi igen samlet nogle af dagens mest spændende udgivelser, og der var ikke så lidt at tage af denne gang. Vi har blandt andet De Danske Hyrder, Skammens Vogn og Temples på listen i denne uge. 

 

De Danske Hyrder – DDH

Rapgruppen De Danske Hyrder er nu klar med deres længeventede album DDH. Drengene har forud for dagens udgivelse lavet intet mindre en en video-trailer for deres album, og udsendt de tre singler “Rebber”, “Fucket Mig Op” og senest “M.K.I.H.S.U.A.D.”, der alle er at finde på albummet fra i dag. Gruppen er blevet utroligt populære på deres festlige musik og vilde liveshows, og drengenes forkærlighed for musikalsk fællesskab og dansksproget rap skinner tydeligt igennem. Nu er de ude med deres første album efter at de har signet med pladeselskabet Playground Music. Sæt DDH på i aften, når du virkelig skal sparke weekendfesten i gang.

Skammens Vogn – Sukaley!

Det danske band Skammens Vogn spiller pop/rock i den alternative ende af genren, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med dem, så har du chancen nu. I dag har de nemlig udgivet albummet Sukaley! Forud for dagens udgivelse har bandet delt to smagsprøver i form af singlerne “Forelsket” og “Du Er Det Hele”. I dag er hele pladen ude med alle 10 numre. Giv Sukaley! et lyt hvis du er til dansksproget alternativ pop med masser af originalitet og kvalitet.

Læs også  Anna of the North: Jeg ville ønske, at jeg kunne opleve musikken på ny, som var det for første gang

SX – Alphabet

Den belgiske elektropop-duo SX er i dag ude med deres første fuldlængde album Alphabet. Tidligere har duoen udgivet en mini-EP med titlen Alpha, og nu er hele albummet så udkommet i dag. Som teasere for dagens album, har gruppen offentliggjort singlerne “Comfort” og “Vision”. Duoen har skabt deres helt egen lyd i det ellers så populære elektroniske univers. Med forsanger Stephanie Callebauts smukke og følelsesladede vokal får deres electro-soul sange kant og personlighed. SX er endnu ikke et stort navn her i Danmark, men måske de kan blive det med dagens udgivelse af Alphabet. Vi synes i hvert fald, at pladen fortjener et lyt – eller 100.

Peppermint B – Head Perfume

Bag kunstnernavnet Peppermint B gemmer der sig Steffen Westmark, der tidligere er kendt som forsanger i rockbandet The Blue Van. Nu er han udkommet med det første fuldlængde album, Head Perfume, under pseudonymet Peppermint B. Forud for dagens udgivelse er singlerne “Because We’re Together”, “New To Me” og senest “Amber Sun” blevet delt. Albummet udgøres af 10 numre, der på hver sin måde hylder rock- og pophistoriens sangskrivningstradition med en vital energi. Hvis du vil se en mere poppet side af Steffen Westmark, så tjek Head Perfume ud i dag.

Temples – Volcano

Her på redaktionen har vi længe været forelskede i det britiske band Temples, og nu er de ude med deres første album siden 2014. Dagens udgivelse hedder Volcano, og er gruppens tredje album. Temples laver lækker, catchy og melodisk indiepop, som også har kunne høres på singlerne “Strange Or Be Forgotten”, “Certaninty” og senest “Born Into The Sunset”, som de har delt som smagsprøver for Volcano. Giv Temples’ nye album et lyt i dag, og hvis du kan lide, hvad du hører, så kan du jo tage ind og se dem, når de den 12. april giver koncert i Pumpehuset.

Læs også  Bands of Tomorrow søger musik- og skriveglade praktikanter

Findlay – Forgotten Pleasures

Den britiske sangerinde Findlay er i dag ude med hendes første fuldlængde album Forgotten Pleasures. Tidligere har Findlay leveret stilsikker garagerock på sin debut EP Electric Bones, men da hun udgav førstesinglen fra dagens album “Waste My Time”, afslørede hun et radikalt skifte i hendes lyd. Den før så hårde og guitardominerede lyd, var nu en synth-symfoni som en ægte powerpopballade. Det har derfor været spændende hvordan det samlede udtryk på Findlays debutalbum skulle vise sig at være. Hun har afsløret at temaerne er intense og kaotiske følelser. Giv Forgotten Pleasures et lyt, og find ud af om Findlay er blevet til en vaskeægte pop-pige.

Læs også  Anna of the North: Jeg ville ønske, at jeg kunne opleve musikken på ny, som var det for første gang

TÅRN – Velkommen Indenfor 

Denne udgivelse har vi gemt helt nederst på listen, for den er slet ikke fra i dag. TÅRN valgte i går at bryde normen omkring fredags-udgivelser, og derfor udkom deres album Velkommen Indenfor i går. Albummet følger deres roste debut Ud Af Mit Vindue fra sidste år, og den danske rockgruppe er allerede klar med endnu et fuldlængdealbum. Forud for gårsdagens udgivelse har vi kunne høre en smagsprøve i form af singlen “Du Tror Du Ser”, der udkom i januar. Giv Velkommen Indenfor et lyt hvis du et til lækker dansksproget indiepop.