Foto: PR

Nu er alle Princes utallige hits tilgængelige på diverse streamning tjenester, der er to sange som aldrig tidligere har været udgivet på vej og der er også to koncertfilm på vej. Vi fejrer det hele ved at høre de fem sange, som vi har glædet os allermest til at kunne streame. 

Søndag aften dansk tid offentliggjorde pladeselskabet Warner Bros. Records at alle Princes legendariske hits nu var på vej til diverse streamningtjenester, og da Grammy Awards rullede over skærmen, kunne man høre alle sangene, lige hvor man ville. En del af Princes enorme bagkatalog har indtil nu været tilgængeligt på streamingtjenesten Tidal, men nu har Warner besluttet at gøre det hele tilgængeligt på alle streamningtjenester blandt andet Spotify og Apple Music. Efter Princes død i april 2016 varetager Warner Bros. Records hans musik, og omkring udgivelsen siger Warners direktør, Cameron Strang, følgende:

Læs også  Scarlet Pleasure overrasker med ny EP

“Når vi gør Princes musik tilgængeligt for fans – alt fra hits til ikke tidligere udgivet numre – er vi opsat på at opretholde Princes høje kreative standard, og vi ved at fans vil blive lykkelige, når de hører disse album og ser de kommende film.”

Vi er super glade for, at Princes singler, album og EP’er nu er frit tilgængelige til streamning, og derfor har vi kreeret en oversigt, over de fem sange som vi har glædet os allermest til at kunne streame.

 

Chelsea Rodgers

Det her ultrafunky nummer, med lækker bas og blæs hele vejen igennem, skal helt sikkert spilles inden en god bytur. Man kan ikke andet end at få lyst til at danse og synge med, når Prince dedikerer dette lækre disconummer til den smukke model Chelsea Rodgers.

Læs også  Grand Analog går sammen med Posdnuos om oldschool hiphop-single

 

Sometimes It Snows In April

I den mere stille ende af Princes musikkatalog findes den smukke sang “Sometimes It Snows In April” fra filmen Under The Cherry Moon. Nummeret handler om at miste en man har kær, og selvom det aldrig blev det store hit, da nummeret blev udgivet, fik det enormt stor opmærksomhed og steg voldsomt i salg, da Prince sidste år døde i april.

 

Little Red Corvette

Nummeret “Little Red Corvette” var på det legendariske album 1999, og var Princes første sang i top 10 på Billboards Hot 100. Det blev Princes største hit dengang, og den funky og lidt rockede kærlighedssang er stadig et af hans største hits. Singlen nåede top 20 på Billboard igen efter Princes død.

Læs også  Ugens Upcoming: mono mono

 

If I Was Your Girlfriend

Endnu et nummer i den funky ende, dog med et langsomt og lækkert tempo, der virkelig forstår at skabe en stemning. I nummeret høres Princes meget androgyne vokal pitchet op, så den minder om en kvindes. Sangen skulle være udgivet af Camille – Princes kvindelige alterego – men endte altså med at komme på dobbeltalbummet Sign O’ The Times fra 1987.

 

Controversy

Prince har aldrig været bange for at være kontroversiel, og det var han bestemt heller ikke, da han udgav “Controversy” på pladen af samme navn fra 1981. Midt i det funky og futuristiske nummer citerer Prince hele Fader Vor, og sangen blev beskyldt for at være blasfemisk. Prince følger (selvfølgelig) hans bøn med ordene “I wish there was no black and white, I wish there was no rules”.