Foto: The Minds of 99 // Foto: Stephanie Staal

Nu er der ikke lang tid til, at den norske musikbranchefestival by:Larm løber af stablen i Oslo. Vi har i den anledning taget et nærmere kig på årets line-up og i forskellige kategorier udvalgt fem spændende acts, som vi glæder os til at opleve.

I denne omgang vil vi præsentere fem danske navne, som vi glæder os til at se på by:Larm festivalen 2017. Danmark er repræsenteret på den norske musik- og branchefestival med nogle af de kunstnere som er allermest fremme og oppe i tiden herhjemme og har fået meget opmærksomhed på af Danmarks Radios P3.

IRAH

Den København-baserede trio, IRAH, udkom i 2016 med deres debutplade, mini-albummet Into Dimensions, som blandt andet indeholder singlerne “Into Dimensions”, “Fast Travelling” og “Mirroring”. Stine Grøn, Oliver Laumann og Adi Zukanovic, der tilsammen udgør IRAH, formår at skabe melodisk, atmosfærisk pop, som nærmest har et spirituelt udtryk. Vi glæder os især til at se trioen på by: Larm, fordi IRAH gør en dyd ud af sprede en følelse af sammenhold iblandt publikum og forsøger at give dem en følelse af at være en del af noget større. De optrådte for nyligt i VEGA som en af VEGAs udvalgte, hvor vores reporter blandt andet skrev: “IRAH har en imponerende og original lyd, som nok ikke fanger alle, men som decideret fortryller dem, den tiltaler.”

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 41

The Minds of 99

Vi er ret glade for de seks barndomsvenner, der er gået sammen og har dannet The Minds of 99, der med “Det er Knud som er Død” og “Et Barn af min Tid” på rekordtid er kommet på alles læber. De vandt P3’s Karrierekanonen i 2013 og kunne blot to år efter skrive en åbning af Roskilde Festivals Orange Scene på CV’et. Teksterne er yderst velskrevet og det musikalske udtryk bæres af en karakteristisk, skarp mandevokal, dominerende synthesizers og fremadrettet guitarriffs. Det er letgenkendeligt og interessant at lytte til. The Minds of 99 optrådte på Northside 2016, og fik fem ud af fem stjerner af vores anmelder, der blandt andet skrev: “Jeg befinder mit pt. i en folkefest af super høj kaliber og stemningen er så smittende, at øjeblikket aldrig synes at skulle stoppe.” Bandet har siden det selvbetitlede debutalbum udgivet 2015-albummet Liber, som blandt andet indeholder ørehængeren “Stjerner på Himlen”. Vi glæder os nu allermest til at høre “Hurtige Hænder”.

Læs også  KAKKMADDAFAKKA: "Vi vil overvinde det danske publikum"

Katinka

En anden dansk kunstner, som har vundet P3’s Karrierekanonen og siden da er stormet frem på den danske musikscene er Katinka. Gruppen, med Katinka Bjerregaard i front, udkom i 2014 med debut-EP’en I Røntgen og gjorde sig især bemærket med de low-key singler “Rundt og Rundt” og “Ukendte Digte”, hvor teksten og Bjerregaards karakteristiske vokal er i fokus. Dengang skulle lyden være så akustisk og “ægte” som overhovedet muligt, men siden da er der kommet lidt mere elektrisk guitar, drumpad og synthesizers til, hvilket kun klæder Katinkas særlige udtryk.

Soleima

Den danske sangerinde Soleima har haft fart på i 2016, og hun ser ud til kun at få endnu mere i 2017. Sidste år fik hun stor succes med sangen “Wasted”, der fik stor ros fra mange danske og udenlandske medier. I år startede hun med at udgive sangen “Cracks”, der strøg direkte ind som P3’s uundgåelige. Sarah Mariegaard der står bag projektet, har skabt et unikt musikalsk univers med hendes skrøbelige vokal og lækre elektroniske beats. I år har hun sit første minialbum på vej den 28. april, og det var også at finde på vores liste over 35 album vi glæder os til i 2017. Soleima har selv udtalt flere gange, hvor meget hun elsker at spille live, og derfor vi glæder os endnu mere til at opleve hende på by:Larm.

Læs også  Vil du arbejde i musikbranchen? Ansøgningsfristen til Innovative Music Management nærmer sig

Saveus

Martin Hedegaards nyere musikalske alias Saveus er også blandt de optrædende på årets by: Larm. Siden debuten i P3 Guld, hvor han optrådte med hittet “Levitate Me” er det gået ret godt for den unge mand, der sammen med bandkammeraterne forstår at skabe en fantastisk energi live på scenen. Musikken er domineret af klaver og synthesizers og Hedegaards selvsikre vokalpræstationer. Saveus har netop udgivet debut-EP’en Will Somebody Save Us, hvor de musikalske valg overrasker – på den gode måde. Vi glæder os til at skråle med og blive overrasket når vi skal se Saveus give den gas i til marts i Oslo.